Tortice s pjenicom od manga i zrcalnom glazurom
Recept iz: Pavel Pavlov
Način pripreme:
1. Za tortu mikserom izmiješajte u posudi 100 g šećera, žutanjke, ulje i sjemenke iz štapića vanilije. Tucite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Istucite bjelanjke s ostatkom šećera da dobijete snijeg – dobro je da bjelanjcima odajete šećer postupno.
2. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Pažljivo miješajte bjelanjke sa žutanjcima da ne izađe zrak. Dodajte prašak za pecivo i brašno te ponovno miješajte. Ispecite tijesto u limu obloženom papirom za pečenje. Stavite u pećnicu da se peče 10 minuta. Gotovu tortu ostavite da se ohladi.
3. Za pjenicu od manga namočite želatinu u hladnu vodu. Stavite žutanjke, šećer i pire od manga u posudu i kuhajte u vodenoj kupelji, stalno miješajte dok smjesa ne dosegne 81 stupanj.
Poslije toga umiješajte želatinu u kremu da se rastopi. Dodajte bijelu čokoladu i dobro miješajte tako da dobijete homogenu smjesu.
Tucite vrhnje te pažljivo dodavajte, u navratima, kad ste razmutili mutilicom. Podijelite pjenicu u silikonske kalupe po izboru.
4. Za glazuru namočite želatinu u hladnoj vodi da omekša. U lonac umiješajte šećer, glukozni sirup i vodu te ostavite da zakipi. Nakon oko 10 sekunda dignite s vatre i stavite unutra želatinu da se rastopi. Dodajte jestivu boju i promiješajte.
Pomiješajte kondenzirano mlijeko s čokoladom u visokoj posudi. Nalijte sirup sa želatinom, pričekajte da se čokolada rastopi i pažljivo pasirajte tako da ne umećete zrak u smjesu.
5. Ostavite smjesu u hladnjaku na jednu noć. (zato da ako u njoj ima zraka da on izađe na površinu). Idući dan zagrijte glazuru do 35 stupnjeva.
Pomoću koluta izrežite krugove od biskvita. Stavite pjenicu na rešetku na kojoj je papir ili lim. Zalijte pjenicu glazurom te je postavite na krugove biskvita. Konzumirajte na sobnoj temperaturi.
Sastojci
- Za tortu od vanilije75 g hladno prešanog ulja 75 g žumanca 240 g vode 1/2 štapića vanilije 200 g šećera 120 g bjelanjaka 200 g brašna 10 g praška za pecivoZa pjenicu od manga45 g žumanca 25 g šećera 2 g želatine u listićima 90 g pirea od manga 180 g bijele čokolade 270 g vrhnja životinjskog porijeklaZa zrcalnu glazuru150 g šećera 75 g vode 150 g glukoznog sirupa 100 g kondenziranog mlijeka 10 g želatine u listićima 150 g bijele čokolade žuta jestiva boja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Pavel Pavlov
Vanili koralj s čokoladom i lješnjacima
Recepti Pavel Pavlov
Hruskavi profiteroli s kremom
Recepti Pavel Pavlov
Desert s rabarbarom, jagodama i kremom od ricotte
Recepti Pavel Pavlov
Mousse od kiselog mlijeka s želeom od rabarbare i jagodama
Recepti Pavel Pavlov
Cheesecake s breskvama
Recepti Pavel Pavlov
Kruh od banane s kremom od kozjeg sira i vanilije
Recepti Pavel Pavlov
Crumble od šljiva s limunskim timijanom
Recepti Pavel Pavlov
Slastica od jabuka s mrvicama od maslaca
Recepti Pavel Pavlov
Trifle
Recepti Pavel Pavlov
Pavlova torta od Pavela Pavlova