Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. 

Sastojci

  • Za pjenu
  • 125 g svježeg mlijeka
  • 100 g cijeđenog kiselog mlijeka
  • 175 g tekućeg vrhnja
  • 70 g šećera
  • 12 g listića želatine
  • matcha čaj prema ukusu
  • Za biskvit od kokosa
  • 360 g brašna
  • 230 g kokosovog maslaca
  • 340 g šećera
  • 50 g jaja
  • 100 g kokosovog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • Za glazuru
  • 200 g šećera
  • 200 g vode
  • 40 g želatine (u listićima)
  • Korica limete za ukras

Priprema

  • 1. Za macha pjenicu namočite želatinu u hladnu vodu da omekša. Zagrijte svježe mlijeko. Dodajte želatinu i miješajte da se potpuno rastopi. Maknite s vatre i dodajte šećer. Promiješajte. Dodajte i procijeđeno kiselo mlijeko te dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  • 2. Podijelite smjesu na parne dijelove. Svakom dijelu dodajte različitu količinu matcha čaja i promiješajte. Cilj je da dobijete kreme obojene u različite nijanse zelene boje. Istucite vrhnje, podijelite na tri dijela te postupno lopaticom dodajte pjenu tri različite boje, promiješajte kako biste dobili glatku smjesu.
  • 3. Izlijte najsvjetlije zelenu smjesu u silikonski kalup polukruga. Trebate svako gnijezdo napuniti do 1/3. Stavite u zamrzivač na 10-15 minuta da se malo stisne. Izvadite pa ulijte tamnije zelenu pjenicu, ponovno 1/3. Stavite u zamrzivač da se stisne. Odozgo stavite najtamnije zelenu pjenu i stavite u zamrzivač na najmanje 12 sati.
  • 4. Za kokosov biskvit mikserom istucite kokosov maslac i šećer. Dodajte jaje i nastavite tući dok smjesa ne postane prozračna. Dodajte prašak za pecivo, dio kokosovog brašna, brašno, sol i istucite mikserom dok ne dobijete mrvice. Na kraju dodajte i ostatak kokosovog brašna i promiješajte.
  • 5. Razvaljajte tijesto između dva lista masnog papira u tanku koru. Stavite ga u hladnjak da se stisne na oko 1 sat. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Pomoću obruča izrežete krugove od tijesta. Pečete ga do blago zlaćane boje oko 8 minuta.
  • 6. Za glazuru namočite želatinu u hladnu vodu.  U posudi zagrijte vodu i šećer uz neprestano miješanje dok smjesa ne zakipi. Ohladite do 65 stupnjeva i dodajte ocijeđenu želatinu. Promiješajte da se potpuno rastopi. Ostavite da se glazura ohladi do 25 stupnjeva.
  • 7. Izvadite pjenu iz kalupa. Kada se dobro stisnula, površina joj treba biti idealno glatka. Stavite je na rešetku ispod koje ste podložili lim. Zalijte je glazurom i ostavite da se cijedi u lim. Poslužite pjenicu na biskvitima i po njoj nastružite koricu limete.

Povezani recepti

Vidi sve