Opis

Način pripreme:

1. Za macha pjenicu namočite želatinu u hladnu vodu da omekša. Zagrijte svježe mlijeko. Dodajte želatinu i miješajte da se potpuno rastopi. Maknite s vatre i dodajte šećer. Promiješajte. Dodajte i procijeđeno kiselo mlijeko te dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

2. Podijelite smjesu na parne dijelove. Svakom dijelu dodajte različitu količinu matcha čaja i promiješajte. Cilj je da dobijete kreme obojene u različite nijanse zelene boje. Istucite vrhnje, podijelite na tri dijela te postupno lopaticom dodajte pjenu tri različite boje, promiješajte kako biste dobili glatku smjesu.

3. Izlijte najsvjetlije zelenu smjesu u silikonski kalup polukruga. Trebate svako gnijezdo napuniti do 1/3. Stavite u zamrzivač na 10-15 minuta da se malo stisne. Izvadite pa ulijte tamnije zelenu pjenicu, ponovno 1/3. Stavite u zamrzivač da se stisne. Odozgo stavite najtamnije zelenu pjenu i stavite u zamrzivač na najmanje 12 sati.

4. Za kokosov biskvit mikserom istucite kokosov maslac i šećer. Dodajte jaje i nastavite tući dok smjesa ne postane prozračna. Dodajte prašak za pecivo, dio kokosovog brašna, brašno, sol i istucite mikserom dok ne dobijete mrvice. Na kraju dodajte i ostatak kokosovog brašna i promiješajte.

5. Razvaljajte tijesto između dva lista masnog papira u tanku koru. Stavite ga u hladnjak da se stisne na oko 1 sat. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Pomoću obruča izrežete krugove od tijesta. Pečete ga do blago zlaćane boje oko 8 minuta.

6. Za glazuru namočite želatinu u hladnu vodu.  U posudi zagrijte vodu i šećer uz neprestano miješanje dok smjesa ne zakipi. Ohladite do 65 stupnjeva i dodajte ocijeđenu želatinu. Promiješajte da se potpuno rastopi. Ostavite da se glazura ohladi do 25 stupnjeva.

7. Izvadite pjenu iz kalupa. Kada se dobro stisnula, površina joj treba biti idealno glatka. Stavite je na rešetku ispod koje ste podložili lim. Zalijte je glazurom i ostavite da se cijedi u lim. Poslužite pjenicu na biskvitima i po njoj nastružite koricu limete.  


Sastojci

Za pjenu

  • 125 g svježeg mlijeka
  • 100 g cijeđenog kiselog mlijeka
  • 175 g tekućeg vrhnja
  • 70 g šećera
  • 12 g listića želatine
  • matcha čaj prema ukusu

Za biskvit od kokosa

  • 360 g brašna
  • 230 g kokosovog maslaca
  • 340 g šećera
  • 50 g jaja
  • 100 g kokosovog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Za glazuru

  • 200 g šećera
  • 200 g vode
  • 40 g želatine (u listićima)

Korica limete za ukras

Povezani recepti