Opis
Tijesto – Izmiješajte sve sastojke zajedno u mikseru, a zatim tijesto izvaljajte u kalup dubok 200mm pa ga hladite dva sata. Pecite na 200C 15-20 minuta. Zatim premažite mješavinom jaja i mlijeka te pecite još 5 minuta.
Nadjev – Zagrijte zlatni sirup i zaista dobro pomiješajte ostale sastojke, a zatim to ulijte u kalup. Pecite na 180c oko 30 – 40 minuta.
Krema – Istucite žutanjke i šećer dok ne postanu blijedi i kremasti.
Stavite mlijeko i sjemenke vanilije u tavu te zaista polako dovedite do vrenja.
Kada zakipi, maknite s vatre, prelijte preko mješavine jaja i dobro istucite.
Sve natrag ulijte u tavu, opet neka zavrije te ostavite da se krčka 5 minuta dok cijelo vrijeme miješate.
Poslužite krišku tortice prekrivenu kremom.
Sastojci
Sastojci za tijesto
- 225 g brašna
- 100 g maslaca
- 25 g nerafiniranog šećera
- 1 jaje
- malo mlijeka za povezivanje
- 1 jaje za smjesu s mlijekom
Nadjev
- 800 g zlatnog sirupa
- 249 g svježih krušnih mrvica
- 2 žličice mljevenog đumbira
- 1 Limun (korica i sok)
Krema
- 6 žutanjaka
- 125 g nerafiniranog šećera
- 400 ml mlijeka
- 1 štapić vanilije