Tortica sa šećernim sirupom i kremom

Tijesto – Izmiješajte sve sastojke zajedno u mikseru, a zatim tijesto izvaljajte u kalup dubok 200mm pa ga hladite dva sata. Pecite na 200C 15-20 minuta. Zatim premažite mješavinom jaja i mlijeka te pecite još 5 minuta.

Nadjev – Zagrijte zlatni sirup i zaista dobro pomiješajte ostale sastojke, a zatim to ulijte u kalup. Pecite na 180c oko 30 – 40 minuta.

Krema – Istucite žutanjke i šećer dok ne postanu blijedi i kremasti.

Stavite mlijeko i sjemenke vanilije u tavu te zaista polako dovedite do vrenja.

Kada zakipi, maknite s vatre, prelijte preko mješavine jaja i dobro istucite.

Sve natrag ulijte u tavu, opet neka zavrije te ostavite da se krčka 5 minuta dok cijelo vrijeme miješate.

Poslužite krišku tortice prekrivenu kremom. 

Sastojci

  • Sastojci za tijesto225 g brašna 100 g maslaca 25 g nerafiniranog šećera 1 jaje malo mlijeka za povezivanje 1 jaje za smjesu s mlijekomNadjev800 g zlatnog sirupa 249 g svježih krušnih mrvica 2 žličice mljevenog đumbira 1 Limun (korica i sok)Krema 6 žutanjaka 125 g nerafiniranog šećera 400 ml mlijeka 1 štapić vanilije

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve