Tortica sa šećernim sirupom i kremom

Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. 

Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 

 

Sastojci

  • 225 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 25 g nerafiniranog šećera
  • 1 jaje
  • malo mlijeka za povezivanje
  • 1 jaje za smjesu s mlijekom
  • 800 g zlatnog sirupa
  • 249 g svježih krušnih mrvica
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • 1 Limun (korica i sok)
  • 6 žutanjaka
  • 125 g nerafiniranog šećera
  • 400 ml mlijeka
  • 1 štapić vanilije

Priprema

  • 1. Tijesto – Izmiješajte sve sastojke zajedno u mikseru, a zatim tijesto izvaljajte u kalup dubok 200mm pa ga hladite dva sata. Pecite na 200C 15-20 minuta. Zatim premažite mješavinom jaja i mlijeka te pecite još 5 minuta.
  • 2. Nadjev – Zagrijte zlatni sirup i zaista dobro pomiješajte ostale sastojke, a zatim to ulijte u kalup. Pecite na 180c oko 30 – 40 minuta.
  • 3. Krema – Istucite žutanjke i šećer dok ne postanu blijedi i kremasti.
  • 4. Stavite mlijeko i sjemenke vanilije u tavu te zaista polako dovedite do vrenja.
  • 5. Kada zakipi, maknite s vatre, prelijte preko mješavine jaja i dobro istucite.
  • 6. Sve natrag ulijte u tavu, opet neka zavrije te ostavite da se krčka 5 minuta dok cijelo vrijeme miješate.
  • 7. Poslužite krišku tortice prekrivenu kremom.

Povezani recepti

Vidi sve