Tortica od višanja i badema

Tortica od višanja i badema

Opis

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Peći bademe oko 5 minuta. Ostaviti da se ohlade i samljeti ih u mlincu s 50 g šećera.

2. Umutiti maslac s preostalim šećerom. Dodati vanilin šećer i umutiti. Razbiti 2 jajeta i ponovno umutiti. Ubaciti naribanu koricu naranče i brašno. Promiješati. Ubaciti bademe i ponovno promiješati.

3. Posipati lisnato tijesto s malo brašna i razvući ga. Napraviti dva pravokutnika veličine 15 x 30 cm. Obložiti posudu papirom za pečenje. Pomoću preostalog tijesta, napraviti trake. Zalijepiti trake po rubovima pravokutnika.

4. Izbušiti pravokutnike tijesta vilicom. Premazati krajeve bjelanjkom i zalijepiti trake odozgo. Premazati vrhove traka bjelanjkom.

5. Žlicom izvaditi smjesu badema i namazati je na osnove. Poredati višnje odozgo.

6. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Peći torticu 15 do 25 minuta. Ostaviti sa strane da se ohladi. Posipati šećerom za glazuru i servirati.

                                                                                         

 

 

Sastojci

Sastojci

  • 600 g lisnatog tijesta (ohlađenog)
  • 500 g pekmeza od višanja
  • 3 jajeta
  • 150 g šećera za glazuru + dodatno za posipanje
  • 30 g brašna
  • 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 10 g burbon vanilin šećera
  • 150 g badema sjeckanih na listiće
  • korica 1 naranče

Povezani recepti