Tortica od višanja i badema

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Peći bademe oko 5 minuta. Ostaviti da se ohlade i samljeti ih u mlincu s 50 g šećera.

2. Umutiti maslac s preostalim šećerom. Dodati vanilin šećer i umutiti. Razbiti 2 jajeta i ponovno umutiti. Ubaciti naribanu koricu naranče i brašno. Promiješati. Ubaciti bademe i ponovno promiješati.

3. Posipati lisnato tijesto s malo brašna i razvući ga. Napraviti dva pravokutnika veličine 15 x 30 cm. Obložiti posudu papirom za pečenje. Pomoću preostalog tijesta, napraviti trake. Zalijepiti trake po rubovima pravokutnika.

4. Izbušiti pravokutnike tijesta vilicom. Premazati krajeve bjelanjkom i zalijepiti trake odozgo. Premazati vrhove traka bjelanjkom.

5. Žlicom izvaditi smjesu badema i namazati je na osnove. Poredati višnje odozgo.

6. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Peći torticu 15 do 25 minuta. Ostaviti sa strane da se ohladi. Posipati šećerom za glazuru i servirati.

                                                                                         

 

 

Sastojci

  • Sastojci600 g lisnatog tijesta (ohlađenog) 500 g pekmeza od višanja 3 jajeta 150 g šećera za glazuru + dodatno za posipanje 30 g brašna 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi) 10 g burbon vanilin šećera 150 g badema sjeckanih na listiće korica 1 naranče

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve