Tortica od višanja i badema
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Peći bademe oko 5 minuta. Ostaviti da se ohlade i samljeti ih u mlincu s 50 g šećera.
2. Umutiti maslac s preostalim šećerom. Dodati vanilin šećer i umutiti. Razbiti 2 jajeta i ponovno umutiti. Ubaciti naribanu koricu naranče i brašno. Promiješati. Ubaciti bademe i ponovno promiješati.
3. Posipati lisnato tijesto s malo brašna i razvući ga. Napraviti dva pravokutnika veličine 15 x 30 cm. Obložiti posudu papirom za pečenje. Pomoću preostalog tijesta, napraviti trake. Zalijepiti trake po rubovima pravokutnika.
4. Izbušiti pravokutnike tijesta vilicom. Premazati krajeve bjelanjkom i zalijepiti trake odozgo. Premazati vrhove traka bjelanjkom.
5. Žlicom izvaditi smjesu badema i namazati je na osnove. Poredati višnje odozgo.
6. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Peći torticu 15 do 25 minuta. Ostaviti sa strane da se ohladi. Posipati šećerom za glazuru i servirati.
Sastojci
- Sastojci600 g lisnatog tijesta (ohlađenog) 500 g pekmeza od višanja 3 jajeta 150 g šećera za glazuru + dodatno za posipanje 30 g brašna 150 g maslaca (na sobnoj temperaturi) 10 g burbon vanilin šećera 150 g badema sjeckanih na listiće korica 1 naranče
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom