Torta s čokoladom, sladoledom i toffeejem

Torta s čokoladom, sladoledom i toffeejem

Opis

Priprema:

1. Zagrijte prethodno pećnicu na 180 °C/160 °C s ventilacijom. Maslacem premažite bočne strane dva kalupa za torte promjera 17 cm i dno svakog kalupa obložite okruglim papirom za pečenje.

2. U veliku vatrostalnu posudu dodajte čokoladu i stavite je iznad lonca s vodom koja lagano vrije. Povremeno promiješajte dok se ne otopi. Potom odložite sa strane. U velikoj posudi ili u stajaćem mikseru mutite maslac dok ne postane mekan. Zatim dodajte šećer i tucite dok ne dobijete laganu i pjenastu smjesu.

3. U maloj posudi nekoliko sekundi mutite jaja ili dok se ne izmiješaju. Zatim ih postupno dodajte u kremastu smjesu s maslacem i stalno tucite. Zatim umutite ekstrakt kave i otopljenu čokoladu, prosijte brašno i prašak za pecivo i umiješajte ih da se sve poveže.

4. Podijelite smjesu na pripremljene kalupe i pecite 25-30 minuta ili dok ne postane elastično na dodir, a čačkalica kojom ste probili oba biskvita ne izađe čista. Uklonite iz pećnice i pustite da se ohladi na rešetci 10 minuta. Zatim s pomoću oštrog nožića odvojite rubove i oprezno izvadite biskvite iz kalupa prije nego što ih ostavite na rešetci da se u potpunosti ohlade.

5. Operite jedan od kalupa i obložite ga dvostrukim slojem plastične folije. Napunite sladoledom i žlicom umiješajte dulce de leche. Zatim prekrijte još jednim slojem plastične folije i stavite u zamrzivač na oko 30 minuta ili dok se u potpunosti ne stisne.

6. Kod posluživanja, stavite jedan biskvit naopako na stalak ili pladanj za torte. Oprezno izvadite sladoled iz kalupa i odstranite plastičnu foliju. Dodajte ga na biskvit i poklopite odozgo drugim biskvitom. Pospite kakaom u prahu i poslužite prije nego što se sladoled stigne otopiti.

Sastojci

  • 100 g tamne čokolade
  • u kapljicama ili razlomljena na komadiće
  • 175 g maslaca
  • omekšanog
  • plus dodatno za mašćenje
  • 175 g finog šećera
  • 3 kom. jaja
  • 1 čajna žličica ekstrakta kave
  • 175 g običnog brašna
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 400 ml kvalitetnog sladoleda od vanilije
  • 200 g dulce de leche
  • kakao u prahu
  • prosijan
  • za posipanje

Povezani recepti