Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. 

Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 

2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.

Sastojci

  • 75 g kakao praha
  • 175 g brašna za dizanje
  • 225 g kristalnog šećera
  • 225 g tikvica (naribanih)
  • 3 jaja
  • 200 ml kukuruznog ulja
  • Krema od maslaca
  • 100 g maslaca
  • 200 g topljenog sira
  • 400 g šećera u prahu
  • 1 štapić vanilije (sastrugane sjemenke)
  • (malo tučenog vrhnja ako je pregusto)

Priprema

  • 1. Prosijte brašno i kakao u prahu u zdjelu te dodajte šećer.
  • 2. U drugu zdjelu stavite zajedno jaja i ulje i tucite dok ne udvostruče volumen.
  • 3. Dodajte tekuće sastojke u suhe i dobro izmiksajte. Posložite unutra naribane tikvice. Ulijte u uski kalup od kilograma i pecite na 180C oko 45 minuta. Ohladite.
  • 4. Za kremu od maslaca – istucite maslac, sir za topljenje i sjemenke vanilije zajedno te postupno dodajte šećer u prahu. Žlicom rasporedite po torti.
  • 5. Ukrasite čokoladnim strugotinama.

Povezani recepti

Vidi sve