Torta od tikvice i čokolade
Recept iz: Simon Rimmer
Prosijte brašno i kakao u prahu u zdjelu te dodajte šećer.
U drugu zdjelu stavite zajedno jaja i ulje i tucite dok ne udvostruče volumen.
Dodajte tekuće sastojke u suhe i dobro izmiksajte. Posložite unutra naribane tikvice. Ulijte u uski kalup od kilograma i pecite na 180C oko 45 minuta. Ohladite.
Za kremu od maslaca – istucite maslac, sir za topljenje i sjemenke vanilije zajedno te postupno dodajte šećer u prahu. Žlicom rasporedite po torti.
Ukrasite čokoladnim strugotinama.
Sastojci
- Sastojci
- 75 g kakao praha
- 175 g brašna za dizanje
- 225 g kristalnog šećera
- 225 g tikvica (naribanih)
- 3 jaja
- 200 ml kukuruznog ulja
- Krema od maslaca
- 100 g maslaca
- 200 g topljenog sira
- 400 g šećera u prahu
- 1 štapić vanilije (sastrugane sjemenke)
- (malo tučenog vrhnja ako je pregusto)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom