Prosijte brašno i kakao u prahu u zdjelu te dodajte šećer.

U drugu zdjelu stavite zajedno jaja i ulje i tucite dok ne udvostruče volumen.

Dodajte tekuće sastojke u suhe i dobro izmiksajte. Posložite unutra naribane tikvice. Ulijte u uski kalup od kilograma i pecite na 180C oko 45 minuta. Ohladite.

Za kremu od maslaca – istucite maslac, sir za topljenje i sjemenke vanilije zajedno te postupno dodajte šećer u prahu. Žlicom rasporedite po torti.

Ukrasite čokoladnim strugotinama.

Sastojci

  • Sastojci
  • 75 g kakao praha
  • 175 g brašna za dizanje
  • 225 g kristalnog šećera
  • 225 g tikvica (naribanih)
  • 3 jaja
  • 200 ml kukuruznog ulja
  • Krema od maslaca
  • 100 g maslaca
  • 200 g topljenog sira
  • 400 g šećera u prahu
  • 1 štapić vanilije (sastrugane sjemenke)
  • (malo tučenog vrhnja ako je pregusto)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve