Torta od tikvice i čokolade
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj.
Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani.
2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 75 g kakao praha
- 175 g brašna za dizanje
- 225 g kristalnog šećera
- 225 g tikvica (naribanih)
- 3 jaja
- 200 ml kukuruznog ulja
- Krema od maslaca
- 100 g maslaca
- 200 g topljenog sira
- 400 g šećera u prahu
- 1 štapić vanilije (sastrugane sjemenke)
- (malo tučenog vrhnja ako je pregusto)
Priprema
- 1. Prosijte brašno i kakao u prahu u zdjelu te dodajte šećer.
- 2. U drugu zdjelu stavite zajedno jaja i ulje i tucite dok ne udvostruče volumen.
- 3. Dodajte tekuće sastojke u suhe i dobro izmiksajte. Posložite unutra naribane tikvice. Ulijte u uski kalup od kilograma i pecite na 180C oko 45 minuta. Ohladite.
- 4. Za kremu od maslaca – istucite maslac, sir za topljenje i sjemenke vanilije zajedno te postupno dodajte šećer u prahu. Žlicom rasporedite po torti.
- 5. Ukrasite čokoladnim strugotinama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca