Torta od sira s malinama i bijelom čokoladom
1. Zagrijte prethodno pećnicu na 170 °C, a maslacem premažite strane i dno kalupa. Pobrinite se da je dno naopako tako da biskvit, nakon što se ispeče, može lako skliznuti.
2. Prvo napravite bazu od keksa. Stavite kekse u multipraktik i sameljite ih da dobijete grube mrvice.
3. Zatim dodajte maslac i ponovno miješajte dok se sve ne poveže. Ako nemate multipraktik, stavite kekse u plastičnu vrećicu te ih zdrobite pomoću valjka za tijesto. Zatim dodajte u lonac zajedno s otopljenim maslacem i miješajte dok se ne poveže.
4. Smjesu s mrvicama prebacite u kalup, ravnomjerno je rasporedite i dobro utisnite. Zatim napravite preljev. Stavite bijelu čokoladu u vatrostalnu posudu te je postavite iznad lonca s kipućom vodom. Povremeno promiješajte dok se ne otopi.
5. Dok se čokolada topi, u multipraktiku napravite pire od malina (prije toga očistite posudu) ili ih jednostavno zgnječite vilicom. Zatim ih procijedite kroz sito i bacite sjemenke.
6. Pomoću ručnog električnog miksera ili stajaćeg miksera miješajte zajedno kremasti sir i šećer dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
7. Umutite brašno, zatim jaja, jedno po jedno, potom vrhnje, ekstrakt vanilije, pire od malina i otopljenu bijelu čokoladu.

Sastojci

  • 175 g bijele čokolade sitno sjeckane 350 g svježih ili zamrznutih ali odleđenih malina 900 g kremastog sira 300 g finog šećera 25 g običnog brašna (prosijanog) 4 jaja 2 velike žlice običnog ili masnijeg vrhnja 2 čajne žličice ekstrakta vanilije šećer u prahu za posipanje 250 g keksa Oreo 75 g maslaca dodatno za mašćenje kalup s odvojivim dnom promjera 23 cm

Priprema