Torta od sira s malinama i bijelom čokoladom

Torta od sira s malinama i bijelom čokoladom

Opis

1. Zagrijte prethodno pećnicu na 170 °C, a maslacem premažite strane i dno kalupa. Pobrinite se da je dno naopako tako da biskvit, nakon što se ispeče, može lako skliznuti.
2. Prvo napravite bazu od keksa. Stavite kekse u multipraktik i sameljite ih da dobijete grube mrvice.
3. Zatim dodajte maslac i ponovno miješajte dok se sve ne poveže. Ako nemate multipraktik, stavite kekse u plastičnu vrećicu te ih zdrobite pomoću valjka za tijesto. Zatim dodajte u lonac zajedno s otopljenim maslacem i miješajte dok se ne poveže.
4. Smjesu s mrvicama prebacite u kalup, ravnomjerno je rasporedite i dobro utisnite. Zatim napravite preljev. Stavite bijelu čokoladu u vatrostalnu posudu te je postavite iznad lonca s kipućom vodom. Povremeno promiješajte dok se ne otopi.
5. Dok se čokolada topi, u multipraktiku napravite pire od malina (prije toga očistite posudu) ili ih jednostavno zgnječite vilicom. Zatim ih procijedite kroz sito i bacite sjemenke.
6. Pomoću ručnog električnog miksera ili stajaćeg miksera miješajte zajedno kremasti sir i šećer dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
7. Umutite brašno, zatim jaja, jedno po jedno, potom vrhnje, ekstrakt vanilije, pire od malina i otopljenu bijelu čokoladu.

Sastojci

  • 175 g bijele čokolade
  • sitno sjeckane
  • 350 g svježih ili zamrznutih
  • ali odleđenih
  • malina
  • 900 g kremastog sira
  • 300 g finog šećera
  • 25 g običnog brašna (prosijanog)
  • 4 jaja
  • 2 velike žlice običnog ili masnijeg vrhnja
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • šećer u prahu
  • za posipanje
  • 250 g keksa Oreo
  • 75 g maslaca
  • dodatno za mašćenje
  • kalup s odvojivim dnom promjera 23 cm