Torta od sira s limetom bez pečenja
Priprema
Rastopite maslac. Kekse fino sameljite u mikseru i umiješajte maslac. Kalup obložite papirom za pečenje kako biste poslije lakše izvadili kolač. Kekse utisnite na dno kalupa.
Želatinu namočite 5-10 minuta u dosta hladne vode. Limetu naribajte i istisnite sok. Pomiješajte krem sir, kondenzirano mlijeko, sok limete i većinu naribane korice limete. Slatko vrhnje zakuhajte. Želatinu iscijedite i neprestano miješajući umiješajte u vruće vrhnje. Slatko vrhnje zatim umiješajte u smjesu sa sirom, sve zajedno izlijte u kalup i pustite kolač najmanje dva sata da se stisne u hladnjaku. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Šećer rasporedite po limu prekrivenom papirom za pečenje i pustite da se zagrijava u pećnici oko 10 minuta. U međuvremenu mikserom istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Dodajte žlicu po žlicu vrućeg šećera u bjelanjke i miksajte ih još 10 minuta. Tortu od sira izvadite iz kalupa i po njoj rasporedite snijeg od bjelanjaka. Kuhinjskim plamenikom snijeg potamnite do zlatnosmeđe boje, posipajte ostatkom naribane korice limete i vrućim nožem tortu narežite na kriške.
Sastojci
- Sastojci150 g maslaca 400 g keksa 12 listića želatine 8 limeta 250 g krem sira 1 konzerva kondenziranog mlijeka 300 ml slatkog vrhnja 300 g šećera 5 bjelanjaka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom