Sastojci

  • 150 g maslaca
  • 400 g keksa
  • 12 listića želatine
  • 8 limeta
  • 250 g krem sira
  • 1 konzerva kondenziranog mlijeka
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 300 g šećera
  • 5 bjelanjaka

Priprema

  • 1. Rastopite maslac. Kekse fino sameljite u mikseru i umiješajte maslac. Kalup obložite papirom za pečenje kako biste poslije lakše izvadili kolač. Kekse utisnite na dno kalupa.
  • 2. Želatinu namočite 5-10 minuta u dosta hladne vode. Limetu naribajte i istisnite sok. Pomiješajte krem sir, kondenzirano mlijeko, sok limete i većinu naribane korice limete. Slatko vrhnje zakuhajte. Želatinu iscijedite i neprestano miješajući umiješajte u vruće vrhnje. Slatko vrhnje zatim umiješajte u smjesu sa sirom, sve zajedno izlijte u kalup i pustite kolač najmanje dva sata da se stisne u hladnjaku.
  • 3. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Šećer rasporedite po limu prekrivenom papirom za pečenje i pustite da se zagrijava u pećnici oko 10 minuta.
  • 4. U međuvremenu mikserom istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Dodajte žlicu po žlicu vrućeg šećera u bjelanjke i miksajte ih još 10 minuta.
  • 5. Tortu od sira izvadite iz kalupa i po njoj rasporedite snijeg od bjelanjaka. Kuhinjskim plamenikom snijeg potamnite do zlatnosmeđe boje, posipajte ostatkom naribane korice limete i vrućim nožem tortu narežite na kriške.

Povezani recepti

Vidi sve