Torta od sira s bundevom i đumbirom

Torta od sira s bundevom i đumbirom

Opis

Ugrijte pećnicu na 200 °C.

 

Stavite izrezanu bundevu na lim za pečenje. Dodajte komadiće maslaca, pospite šećerom i prelijte sirupom. Pecite u pećnici 30-35 minuta, dok bundeva ne omekša.

U malenoj sjeckalici mrvite kekse dok ne budu nalikovali na krušne mrvice. Dodajte otopljeni maslac i dobro pomiješajte.

Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Stavite četiri metalna prstena na lim. Rasporedite smjesu od keksa po prstenima. Stražnjom stranom žlice dobro pritisnite smjesu.

Stavite pečenu bundevu i sokove nastale prilikom pečenja u multipraktik. Meljite dok ne dobijete glatku smjesu. Kušajte pire i po potrebi dodajte još šećera.

Pomiješajte tučeno vrhnje, krem sir i jogurt. Dodajte ušećereni đumbir i dobro promiješajte.

Ulijte pire od bundeve u smjesu od sira, ali tako da se međusobno ne pomiješaju previše, a onda zajedno ulijte u metalne prstene.

Izravnajte površinu i ostavite u hladnjaku da se smjesa stisne.

Prije posluživanja uklonite metalne prstene i ukrasite površinu tortica ušećerenim đumbirom.

Sastojci

Bundeva

  • 300 g bundeve – oguljene i izrezane na komadiće veličine zalogaja
  • 25 g maslaca
  • 2 žlice šećer
  • 3 žlice sirupa ušećerenog đumbira

Podloga

  • 10 keksa s đumbirom
  • 50 g otopljenog maslaca

Nadjev

  • 200 ml tučenog vrhnja – umućenog
  • 200 g krem sira
  • 100 g gustog grčkog jogurta
  • 3 komadića ušećerenog đumbira – isjeckanog na sitno
  • Još ušećerenog đumbira za ukras

Povezani recepti