Torta od sira s bundevom i đumbirom

Sin pekara, Paul je izvorno bio kipar prije nego ga je otac uvjerio da se priključi obiteljskom poslu. Postao je glavni pekar u nekim od najluksuznijih hotela uključujući „Cliveden“ , „Chester Grosvenor“ i „Dorchester“, stekavši reputaciju jednog od najboljih pekara.

Sastojci

  • Bundeva300 g bundeve – oguljene i izrezane na komadiće veličine zalogaja
  • 25 g maslaca
  • 2 žlice šećer
  • 3 žlice sirupa ušećerenog đumbira
  • 10 keksa s đumbirom
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 200 ml tučenog vrhnja – umućenog
  • 200 g krem sira
  • 100 g gustog grčkog jogurta
  • 3 komadića ušećerenog đumbira – isjeckanog na sitno

Priprema

  • 1. Ugrijte pećnicu na 200 °C.
  • 2. Stavite izrezanu bundevu na lim za pečenje. Dodajte komadiće maslaca, pospite šećerom i prelijte sirupom. Pecite u pećnici 30-35 minuta, dok bundeva ne omekša.
  • 3. U malenoj sjeckalici mrvite kekse dok ne budu nalikovali na krušne mrvice. Dodajte otopljeni maslac i dobro pomiješajte.
  • 4. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Stavite četiri metalna prstena na lim. Rasporedite smjesu od keksa po prstenima. Stražnjom stranom žlice dobro pritisnite smjesu.
  • 5. Stavite pečenu bundevu i sokove nastale prilikom pečenja u multipraktik. Meljite dok ne dobijete glatku smjesu. Kušajte pire i po potrebi dodajte još šećera.
  • 6. Pomiješajte tučeno vrhnje, krem sir i jogurt. Dodajte ušećereni đumbir i dobro promiješajte.
  • 7. Ulijte pire od bundeve u smjesu od sira, ali tako da se međusobno ne pomiješaju previše, a onda zajedno ulijte u metalne prstene.
  • 8. Izravnajte površinu i ostavite u hladnjaku da se smjesa stisne.
  • 9. Prije posluživanja uklonite metalne prstene i ukrasite površinu tortica ušećerenim đumbirom.

Povezani recepti

Vidi sve