Torta od roqueforta

Podloga

Maslac otopite. Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu s keksima stavite na dno kalupa koji ste prvo namastili i obložili papirom za pečenje.

 

Torta od roqueforta

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite lješnjake oko 8 minuta tako da budu zlatnosmeđi te ih nasjeckajte na veće komade. Pećnicu uključite na 130 °C. S pomoću miksera izmiksajte krem sir, kiselo vrhnje, jaja i šećer. Prosijajte brašno i dodajte sol. Sir roquefort razmrvite i s pomoću špatule umiješajte u smjesu.

Smjesu stavite u namašćeni kalup i pospite lješnjacima. Tortu pecite oko 95 minuta i ostavite da se ohladi u kalupu. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje 1 sat.

 

Glazirano grožđe

Grožđe operite i očistite. U lončiću zagrijte med i maslac. Timijan operite, nakidajte listove i dodajte maslacu. Dodajte grožđe u smjesu s medom i promiješajte. Dolijte malo bijelog vinskog octa i pustite da se kuha oko 3 minute na laganoj vatri. Tortu ukrasite glaziranim grožđem i sirupom.

 

Sastojci

  • Podloga100 g maslaca 250 g keksaTorta od roqueforta100 g lješnjaka 540 g krem sira 180 g kiselog vrhnja 3 jaja 160 g šećera 30 g brašna prstohvat soli 150 g sira roquefortGlazirano grožđe225 g crnog grožđa pola stručka svježeg timijana 250 g meda 50 g maslaca malo bijelog vinskog octaDodatne potrepštine Mikser sjeckalica kalup s odvojivim dnom promjera 24 cm maslac za namašćivanje lim za pečenje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve