Torta od roqueforta

Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.

Sastojci

  • Podloga
  • 100 g maslaca
  • 250 g keksa
  • Torta od roqueforta
  • 100 g lješnjaka
  • 540 g krem sira
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 160 g šećera
  • 30 g brašna
  • prstohvat soli
  • 150 g sira roquefort
  • Glazirano grožđe
  • 225 g crnog grožđa
  • pola stručka svježeg timijana
  • 250 g meda
  • 50 g maslaca
  • malo bijelog vinskog octa
  • Dodatne potrepštine
  • Mikser
  • sjeckalica
  • kalup s odvojivim dnom promjera 24 cm
  • maslac za namašćivanje
  • lim za pečenje

Priprema

  • Podloga
  • 1. Maslac otopite.
  • 2. Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem.
  • 3. Smjesu s keksima stavite na dno kalupa koji ste prvo namastili i obložili papirom za pečenje.
  •  Torta od roqueforta
  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • 2. Pecite lješnjake oko 8 minuta tako da budu zlatnosmeđi te ih nasjeckajte na veće komade.
  • 3. Pećnicu uključite na 130 °C. S pomoću miksera izmiksajte krem sir, kiselo vrhnje, jaja i šećer.
  • 4. Prosijajte brašno i dodajte sol.
  • 5. Sir roquefort razmrvite i s pomoću špatule umiješajte u smjesu.
  • 1. Smjesu stavite u namašćeni kalup i pospite lješnjacima.
  • 2. Tortu pecite oko 95 minuta i ostavite da se ohladi u kalupu.
  • 3. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje 1 sat.
  • Glazirano grožđe
  • 1. Grožđe operite i očistite.
  • 2. U lončiću zagrijte med i maslac.
  • 3. Timijan operite, nakidajte listove i dodajte maslacu. Dodajte grožđe u smjesu s medom i promiješajte.
  • 4. Dolijte malo bijelog vinskog octa i pustite da se kuha oko 3 minute na laganoj vatri.
  • 5. Tortu ukrasite glaziranim grožđem i sirupom.

Povezani recepti

Vidi sve