Torta od roqueforta

Torta od roqueforta

Opis

Podloga

Maslac otopite. Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu s keksima stavite na dno kalupa koji ste prvo namastili i obložili papirom za pečenje.

 

Torta od roqueforta

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite lješnjake oko 8 minuta tako da budu zlatnosmeđi te ih nasjeckajte na veće komade. Pećnicu uključite na 130 °C. S pomoću miksera izmiksajte krem sir, kiselo vrhnje, jaja i šećer. Prosijajte brašno i dodajte sol. Sir roquefort razmrvite i s pomoću špatule umiješajte u smjesu.

Smjesu stavite u namašćeni kalup i pospite lješnjacima. Tortu pecite oko 95 minuta i ostavite da se ohladi u kalupu. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje 1 sat.

 

Glazirano grožđe

Grožđe operite i očistite. U lončiću zagrijte med i maslac. Timijan operite, nakidajte listove i dodajte maslacu. Dodajte grožđe u smjesu s medom i promiješajte. Dolijte malo bijelog vinskog octa i pustite da se kuha oko 3 minute na laganoj vatri. Tortu ukrasite glaziranim grožđem i sirupom.

 

Sastojci

Podloga

  • 100 g maslaca
  • 250 g keksa

Torta od roqueforta

  • 100 g lješnjaka
  • 540 g krem sira
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 160 g šećera
  • 30 g brašna
  • prstohvat soli
  • 150 g sira roquefort

Glazirano grožđe

  • 225 g crnog grožđa
  • pola stručka svježeg timijana
  • 250 g meda
  • 50 g maslaca
  • malo bijelog vinskog octa

Dodatne potrepštine

  • Mikser
  • sjeckalica
  • kalup s odvojivim dnom promjera 24 cm
  • maslac za namašćivanje
  • lim za pečenje

Povezani recepti