Torta od roqueforta
Recept iz: Rudolph van Veen
Podloga
Maslac otopite. Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu s keksima stavite na dno kalupa koji ste prvo namastili i obložili papirom za pečenje.
Torta od roqueforta
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pecite lješnjake oko 8 minuta tako da budu zlatnosmeđi te ih nasjeckajte na veće komade. Pećnicu uključite na 130 °C. S pomoću miksera izmiksajte krem sir, kiselo vrhnje, jaja i šećer. Prosijajte brašno i dodajte sol. Sir roquefort razmrvite i s pomoću špatule umiješajte u smjesu.
Smjesu stavite u namašćeni kalup i pospite lješnjacima. Tortu pecite oko 95 minuta i ostavite da se ohladi u kalupu. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje 1 sat.
Glazirano grožđe
Grožđe operite i očistite. U lončiću zagrijte med i maslac. Timijan operite, nakidajte listove i dodajte maslacu. Dodajte grožđe u smjesu s medom i promiješajte. Dolijte malo bijelog vinskog octa i pustite da se kuha oko 3 minute na laganoj vatri. Tortu ukrasite glaziranim grožđem i sirupom.
Sastojci
- Podloga100 g maslaca 250 g keksaTorta od roqueforta100 g lješnjaka 540 g krem sira 180 g kiselog vrhnja 3 jaja 160 g šećera 30 g brašna prstohvat soli 150 g sira roquefortGlazirano grožđe225 g crnog grožđa pola stručka svježeg timijana 250 g meda 50 g maslaca malo bijelog vinskog octaDodatne potrepštine Mikser sjeckalica kalup s odvojivim dnom promjera 24 cm maslac za namašćivanje lim za pečenje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Medvjeđi kolači
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama