David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 125 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 150 g oguljenih i mljevenih badema
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • korica 2 nešpricana limuna
  • sok pola limuna
  • 90 g palente
  • pola žličice praška za pecivo
  • čašica likera od limuna
  • prstohvat soli

Priprema

  • 1. U stolni mikser stavimo omekšani maslac. Dodamo šećer i vanilin šećer te malo praška za pecivo. Sameljemo bademe. Dodamo brašno od badema u maslac i nastavimo miješati. Dodamo i malo limoncella te jedno po jedno jaje i nastavimo miješati. Maknemo zdjelu i u nju naribamo koricu dva limuna.
  • 2. Iscijedimo sok pola limuna. Polako dodajemo palentu, ručno miješajući. Na kraju dodamo prstohvat soli.
  • 3. Namastimo kalup maslacem. Ulijemo smjesu u namašćeni kalup i stavimo peći otprilike sat vremena, dok torta ne dobije tamnu boju na vrhu. 
  • 4. Tortu serviramo uz sladoled od limuna i kandirane limunove korice te pospemo šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve