Opis

Pećnicu zagrijte na 115°C.

Na komadu papira za pečenje označite 3 kruga veličine 18 cm i stavite papir na lim za pečenje. Zajedno prosijte škrobno brašno i šećer u prahu. Mikserom miksajte bjelanjke i vinski prašak za pecivo. Kada se formiraju srednje meki vrhovi, postupno dodajte sitni šećer, nastavite miksati kako bi se šećer otopio. Maknite mikser. Umiješajte suhe sastojke i kokos. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela u već označene krugove na papiru za pečenje. Stavite u pećnicu na 115°C na otprilike 70 minuta ili dok meringa ne postane hrskava ovisi o vašoj pećnici, možda će trebati dodatnih 10 minuta).

Za šlag, u zdjelu stavite vrhnje, šećer i vaniliju i miksajte do željene čvrstoće.

Slaganje – Tučeno vrhnje stavite na svaku koru meringe koju ste postavili na tanjur za posluživanje. Prelijte sokom marakuje i ukrasite komadićima.

Sastojci

Kore od meringe

  • 90g škrobnog brašna
  • 400g šećera u prahu
  • 330g bjelanjaka
  • Prstohvat vinskog praška za pecivo
  • 400g sitnog šećera
  • 200g kokosovog brašna

Nadjev od tučenog vrhnja

  • 600g vrhnja za šlag
  • 60g sitnog šećera
  • 1 žličica paste od vanilije

Glazura

  • 12 marakuja ili 2 konzerve pulpe marakuje

Povezani recepti