Opis

Zagrijte pećnicu na 180°C (160°C). Zamastite ili pobrašnajte (ili podložite papirom za pečenje) lim promjera 20 cm.

Narežite dvije jabuke na tanke kriškice, a ostalo nasjeckajte (ja ostavim koru za dodatnu hranjivost). Stavite ih u zdjelu hladne vode pomiješane sa sokom 1 limuna.

 

Istucite jaja i šećer dok ne postanu blijedi i pjenasti.

Dodajte mascarpone i miješajte dok ne postane meko i kremasto, a zatim dodajte koricu limuna i sok jednog limuna i vaniliju. Tucite kako bi se proželo i postalo glatko. odajte brašno, prašak za pecivo, cimet i lagano ih pripojite. Dodajte narezane jabuke i dobro promiješajte.

U čistoj, suhoj zdjeli istucite bjelanjke i prstohvat soli dok se ne počnu oblikovati krijeste.

 

Ulijte tijesto u lim I rasporedite kriške jabuke po vrhu u krug. Pecite 50-55 minuta ili dok štapić koji umetnete u sredinu torte ne izađe van čist. Izvadite iz pećnice premažite odozgo džemom od marelica. Ostavite da se hladi u limu 20 minuta, a onda je lagano izvadite i ostavite da se sasvim ohladi na rešetki.

Sastojci

  • 3 jajeta
  • 120 g rapadura šećera
  • 250 g mascarponea
  • sitno ribana korica i sok 2 limuna
  • 1 žličica paste ili ekstrakta od vanilije ili sjemenke iz jedne mahune vanilije
  • 200 gr 00 ili običnog brašna, prosijanog
  • 1 žlica mljevenog cimeta
  • 16 gr praška za pecivo
  • 4 jabuke, 2 narezane na kockice, a 2 tanko narezane na kriškice
  • mali prstohvat soli
  • korica I sok 1/12 limuna
  • nekoliko žlica džema od marelica za glazuru torte

Povezani recepti