Torta od krem sira s čokoladnim keksima
Sastojci:
Torta od krem sira s čokoladnim keksima
- 350 g čokoladnih keksa
- 150 g maslaca
- 4 listića želatine
- 400 g krem sira zagrijanog do sobne temperature
- 200 g bijele čokolade
- 300 ml vrhnja za šlag
- 110 g šećera
- 1 mango
- 12 jagoda
- 150 g tamne čokolade
Priprema:
Oreo krem torta od sira
U tavi rastopite maslac. U multipraktiku sitno sameljite dvije trećine keksa. Zatim keksima dodajte rastopljeni maslac, pa sve zajedno promiješajte. Rasporedite tijesto od keksa po dnu kalupa za torte. Stavite kalup u hladnjak da se ohladi oko 15 minuta.
Pomiješajte krem sir s vrhnjem za šlag i šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Nasjeckajte i rastopite čokoladu. Namočite želatinu u hladnoj vodi. Zagrijte želatinu (s malo vode u kojoj se močila) tako da se rastopi. Pomiješajte rastopljenu čokoladu i želatinu s mješavinom krem sira. Presijecite vanilin štapić po dužini, izvadite sjemenke i dodajte ih mješavini krem sira. Sve zajedno dobro promiješajte. Mješavinu krem sira ulijte u kalup za torte. Ugrubo razlomite polovicu preostalih keksa i rasporedite ih po nadjevu. Ostavite tortu da se stvrdne oko četiri sata u hladnjaku.Ukrašavanje Narežite mango na veće kockice. Prerežite jagode napola. Razlomite ostatak sačuvanih keksa na veće komade. Po torti posložite mango, jagode i kekse. Nasjeckajte i rastopite čokoladu. Ulijte čokoladu u slastičarsku vrećicu i njome ukrasite tortu.