Torta od krem sira, cimeta i oraha
Recept iz: Francisco Moreira

Priprema
U posudu stavite 30 g vode, 80 g bagremovog meda i 1 štapić cimeta. Upalite štednjak i pustite da se infuzira.
Istucite 2 jaja, 2 žumanjka i 125 g šećera. Dodajte 40 g brašna, 5 g praška za pecivo i 2 g cimeta u prahu. Dobro promiješajte i dodajte 250 g krem sira.
U smjesu dodajte 30 g otopljenog maslaca.
Premažite kalup maslacem i pospite malo brašna. Rasporedite smjesu u kalup. Stavite u pećnicu na 170° i pecite 15 minuta.
Kad se torta ohladi, premažite je glazurom i ukrasite orasima.
Sastojci
- Biskvit od krem sira i cimeta:
- 2 jaja (veličine L)
- 2 žumanjka
- 125 g šećera
- 40 g brašna
- 2 g cimeta u prahu
- 5 g praška za pecivo
- 250 g krem sira
- 30 g otopljenog neslanog maslaca
- Glazura za tortu:
- 80 g bagremovog meda
- 30 g vode
- 1 štapić cimeta
- Orasi, količina po želji (ukras)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom