Torta od krem sira, cimeta i oraha

Torta od krem sira, cimeta i oraha
Povezane emisije:Pecimo s Franciscom MoreiromUključite se: Ponedjeljak 26 Listopad u 09:05 | Ponedjeljak 26 Listopad u 09:35

Opis

Priprema

U posudu stavite 30 g vode, 80 g bagremovog meda i 1 štapić cimeta. Upalite štednjak i pustite da se infuzira.

Istucite 2 jaja, 2 žumanjka i 125 g šećera. Dodajte 40 g brašna, 5 g praška za pecivo i 2 g cimeta u prahu. Dobro promiješajte i dodajte 250 g krem sira.

U smjesu dodajte 30 g otopljenog maslaca.

Premažite kalup maslacem i pospite malo brašna. Rasporedite smjesu u kalup. Stavite u pećnicu na 170° i pecite 15 minuta.

Kad se torta ohladi, premažite je glazurom i ukrasite orasima.

Sastojci

Biskvit od krem sira i cimeta:

  • 2 jaja (veličine L)
  • 2 žumanjka
  • 125 g šećera
  • 40 g brašna
  • 2 g cimeta u prahu
  • 5 g praška za pecivo
  • 250 g krem sira
  • 30 g otopljenog neslanog maslaca

 

Glazura za tortu:

  • 80 g bagremovog meda
  • 30 g vode
  • 1 štapić cimeta
  • Orasi, količina po želji (ukras)

Povezani recepti