Rachel Allen je irska TV kuharica, autorica, novinarka i majka koja je odrasla u Dublinu, ali je s 18 godina otišla u svjetski poznatu školu Ballymaloe Cookery School kako bi se školovala. Danas predaje na istoj školi i poznata je diljem svijeta po svojim televizijskim emisijama. Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezin stil kuhanja se bazira na praktičnosti - jednostavnim, ali ukusnim jelima koja su idealna za obitelj i prijatelje.

Sastojci

  • 200 g jagoda, izdubljenih i narezanih
  • 5 nektarina srednje veličine (oko 400 g), otkoštene i meso narezano na ploške debljine 5 mm
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 – 2 žlice šećera
  • 500 g gotovog lisnatog tijesta (ili izvaljajte disk lisnatog tijesta na debljinu 4 mm)

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 220 °C, plinska oznaka 7.
  • Stavite jagode i nektarine u zdjelu i pomiješajte ih sa sokom limuna i šećerom (dodajte više ili manje šećera, ovisno koliko je voće slatko).
  • Tijesto izrežite na pravokutnik veličine 25 x 30 cm i prebacite ga na posudu za pečenje. Pažljive postavite jagode i nektarine tako da se preklapaju na tijestu, a ostavite centimetar na svakom rubu.
  • Stavite u pećnicu i pecite 20 – 25 minuta ili dok tijesto ne postane zlatno, a voće ključa i blago se karameliziralo. Poslužite odmah, možda uz malo sira mascarpone.

Povezani recepti

Vidi sve