Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

Sastojci

  • Torta:
  • 115 g maslaca, otopljenog, plus još za kalupe
  • 270 g glatkog brašna, plus još za kalupe
  • 2 žličice sode bikarbone
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • ½ žličice mljevenog đumbira
  • ¾ žličice soli
  • 440 g smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 4 jabuke Granny Smith, oguljene; dvije grubo naribane i dvije nasjeckane
  • Krema:
  • 340 g maslaca sobne temperature
  • 680 g kremastog sira sobne temperature
  • 625 g šećera u prahu, prosijanog
  • 2 prstohvata soli
  • čips od jabuke za ukras (proizvoljno)

Priprema

  • 1. Torta: Zagrijte pećnicu na 175 °C. Namastite tri kalupa promjera 20 cm; obložite papirom za pečenje. Namastite i pobrašnite papir, riješite se viška.
  • 2. U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet, đumbir i sol. U Velikoj zdjeli izmiksajte maslac, smeđi šećer i jaja dok ne budu dobro povezani; dodajte naribane i narezane jabuke. Dodajte mješavinu brašna; miješajte dok se ne poveže. Podijelite smjesu između tri kalupa; poravnajte vrhove. Tortu možete peći i u kvadratastom kalupu veličine 23 x 33 cm; vrijeme pečenja ostaje isto.
  • 3. Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha, 35 do 40 minuta. Ostavite da se torte hlade u kalupima 20 minuta, a zatim ih izvadite, maknite papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohlade.
  • 4. Krema: U zdjeli miksera kojem ste stavili nastavak za kreme, istucite maslac na srednjoj brzini dok ne postane kremast, oko dvije minute. Dodajte kremasti sir i tucite dok se dobro ne povežu, oko još dvije minute. Dodajte šećer u prahu i sol; tucite pet minuta.
  • 5. Stavite jedan sloj torte na tanjur za posluživanje. Dodajte dio kreme i ravnomjerno rasporedite; stavite na to drugi sloj torte. Ponovite s još kreme i trećim slojem torte. Ostatak kreme razmažite po vrhu i stranama torte. Stavite u hladnjak najmanje na jedan sat, a najviše do četiri dana. Ostavite da dođe do sobne temperature prije posluživanja. Ukrasite čipsom od jabuke ako želite; tortu režite nazubljenim nožem.

Povezani recepti

Vidi sve