Torta od čokolade i ruma
U mikseru izmiješajte 150 g keksa od zobi s okusom čokolade.
Istresite to u posudu i napravite isto s 80 g oljuštenih lješnjaka. Dodajte tome 80 g rastopljenog maslaca i sve promiješajte.
Zatim tu smjesu izlijte u kalup i stavite u hladnjak.

Ulijte u posudu vode visine dva prsta i pustite da zaključa.
Izlijte 100 ml mlijeka u posudu, dodajte 200 g crne i 100 g mliječne čokolade. Sve stavite u posudu da se rastopi na pari.

Zatim stavite 300 ml vrhnja u mikser, miksajte i dodajte nekoliko kapi limuna i žlicu šećera.

Stavite 1 žličicu želatine u prahu u malo vode prije nego što maknete čokoladu s vatre i umutite 3 žumanjka s 3 žlice šećera i 60 ml ruma.

Zatim rastopite želatinu u mikrovalnoj pećnici na nekoliko sekundi. Izlijte je po čokoladi. Zatim promiješajte čokoladu i kremu. Na kraju izvadite kolač iz hladnjaka, premažite ga kremom i vratite na hladno na 1,5 h.

Narežite kolač, ukrasite listićima bijele čokolade i lješnjacima, a onda uživajte u ovom kolaču od čokolade i ruma.

Sastojci

  • 150 g keksa od zobi s čokoladom 80 g oljuštenih lješnjaka 80 g rastopljenog maslaca 100 g mliječne čokolade 200 g crne čokolade 100 ml mlijeka 300 ml vrhnja 60 ml ruma 3 žumanjka 1 žličica želatine u prahu 4 žlice šećera Kapi limunova soka Listići bijele čokolade i lješnjaka za dekoraciju

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve