Opis

Zagrijte pećnicu na 180 C, standardnu. Podložite kvadratni lim papirom za pečenje (veličina ovisi o vama. Ako koristite mali, torta će biti viša, a ako koristite veći, torta će biti plosnatija, a vrijeme pečenja kraće). Namočite da bi više izgledalo kao kaša, to će torta biti bolje konzistencije. Dodajte šećer, maslinovo ulje, jaja I dobro istucite. Dodajte brašno i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajte kakao u prahu i dobro promiješajte. Tijesto će izgledati tekuće i pomalo grudasto (zbog kruha). Ulijte u lim, dodajte otkoštene trešnje odozgo (uronit će u tijesto u pećnici) te pecite 30-35 minuta (ovisno o veličini vašeg lima) ili dok se gornji sloj ne napuhne i pomalo ispuca, ali još je lelujav u sredini. Dok se hladi, peče se i dalje i sliježe. Ohladite u limu, a zatim stavite na rešetku da se sasvim ohladi. Čokoladu rastopite u zdjeli smještenoj nad loncem kipuće vode (svakako pripazite da dno zdjele ne dodiruje vodu jer će se čokolada pričvrstiti). Prelijte preko torte, ukrasite trešnjama odozgo i uživajte!

Sastojci

  • 300 gr ustajalog kruha bez korice
  • 400 ml mlijeka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • 100 gr kokosovog šećera
  • 10 gr praška za pecivo
  • 1 žličica paste od vanilije ili sjemenke iz 1 mahune vanilije
  • 100 gr običnog brašna
  • 2 žlice nizozemskog kakaa u prahu (20 gr)
  • 128 g otkoštenih trešanja

Za nadjev

  • 100 gr rastopljene tamne čokolade
  • trešnje

Povezani recepti