Torta di Pane (torta od ostataka kruha) s čokoladom i trešnjama
Recept iz: Silvia Colloca
Zagrijte pećnicu na 180 C, standardnu. Podložite kvadratni lim papirom za pečenje (veličina ovisi o vama. Ako koristite mali, torta će biti viša, a ako koristite veći, torta će biti plosnatija, a vrijeme pečenja kraće). Namočite da bi više izgledalo kao kaša, to će torta biti bolje konzistencije. Dodajte šećer, maslinovo ulje, jaja I dobro istucite. Dodajte brašno i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajte kakao u prahu i dobro promiješajte. Tijesto će izgledati tekuće i pomalo grudasto (zbog kruha). Ulijte u lim, dodajte otkoštene trešnje odozgo (uronit će u tijesto u pećnici) te pecite 30-35 minuta (ovisno o veličini vašeg lima) ili dok se gornji sloj ne napuhne i pomalo ispuca, ali još je lelujav u sredini. Dok se hladi, peče se i dalje i sliježe. Ohladite u limu, a zatim stavite na rešetku da se sasvim ohladi. Čokoladu rastopite u zdjeli smještenoj nad loncem kipuće vode (svakako pripazite da dno zdjele ne dodiruje vodu jer će se čokolada pričvrstiti). Prelijte preko torte, ukrasite trešnjama odozgo i uživajte!
Sastojci
- 300 gr ustajalog kruha bez korice
- 400 ml mlijeka
- 60 ml maslinovog ulja
- 2 jaja
- 100 gr kokosovog šećera
- 10 gr praška za pecivo
- 1 žličica paste od vanilije ili sjemenke iz 1 mahune vanilije
- 100 gr običnog brašna
- 2 žlice nizozemskog kakaa u prahu (20 gr)
- 128 g otkoštenih trešanja
- Za nadjev
- 100 gr rastopljene tamne čokolade
- trešnje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Spaghettini s ricotta mesnim okruglicama
Recepti Silvia Colloca
Rosine Zeppole
Recepti Silvia Colloca
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recepti Silvia Colloca
Migliaccio, napuljski kolač od grisa i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Orecchiette s lišćem repe i pangrattatom
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina sa slanutkom i toskanskim zeljem
Recepti Silvia Colloca
Schiacciata na 2 načina
Recepti Silvia Colloca
Torta od mascarponea, jabuke I cimeta
Recepti Silvia Colloca
“Pizzette” od ustajalog kruha
Recepti Silvia Colloca
Miješana tjestenina s krumpirima, pancetom i provolom