Torta Devil's Food (čokoladna torta)
Recept iz: Martha Stewart

Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!
Sastojci
- Za jednu tortu promjera 23 cm ili 36 tortica veličine muffina
- 330 g (1 ½ šalice) neslanog maslaca sobne temperature i dodatno za kalupe
- ¾ šalice nizozemskog obrađenog kakaa u prahu
- prosijanog i dodatno za kalupe
- ¾ šalice vruće vode
- ¾ šalice kiselog vrhnja
- 3 šalice brašna za kolače
- prosijanog
- 1 žličica sode bikarbone
- ½ žličice soli
- 2 ¼ šalice šećera
- 4 velika jaja
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- Krema od mliječne čokolade
- 220 g tamne čokolade – isjeckane na sitno
- 220 g mliječne čokolade – isjeckane na sitno
- 1 ½ šalice slatkog vrhnja
- 2 žlice kukuruznog sirupa
- 340 g neslanog maslaca – mekanog
- ali hladnog
- izrezanog na komadiće od 2
- 5 cm
Priprema
- 1.Ugrijte pećnicu na 180 °C.
- 2.Premažite maslacem okrugle kalupe za tortu promjera 23 cm i visine 5 cm. Na dno stavite papir za pečenje. Premažite maslacem i papir, pospite kakaom u prahu i otresite višak.
- 3.U srednje velikoj zdjeli pomiješajte kakao s vrućom vodom dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte kiselo vrhnje i pustite da se ohladi. U srednje veliku zdjelu prosijte brašno, sodu bikarbonu i sol. Ostavite sa strane.
- 4.U samostojećem mikseru miksajte maslac i šećer na srednjoj brzini sve dok ne budu lagani i pjenasti, 3-4 minute. Dodajte jaja, jedno po jedno, i miksajte nakon svakog dodavanja kako bi se sjedinilo. Ostružite po potrebi stijenku zdjele. Umutite vaniliju. Uz mikser na niskoj brzini dodajte smjesu brašna u dva dijela. Između brašna dodajte smjesu kakaa. Miješajte dok se sve ne sjedini.
- 5.Rasporedite smjesu u pripremljene kalupe za tortu (ili kalupe za muffine). Izravnajte površinu lopaticom. Pecite dok štapić uronjen u središte biskvita ne izađe čist, 45 do 50 minuta za veliki biskvit te 18-20 minuta za tortice.
- 6.Prebacite kalupe na rešetku da se hlade 15 minuta. Izvrnite biskvite na rešetku i uklonite papir za pečenje. Vratite biskvite na pravu stranu (tako da gornja strana bude okrenuta prema gore) i ostavite da se potpuno ohladi.
- 7.Nazubljenim nožem izravnajte gornju sranu biskvita. Jedan stavite na stalak za tortu na okretanje ili na pladanj kako biste nadjenuli tortu.
- Krema od mliječne čokolade
- 1.Izrežite na sitno i tamnu i mliječnu čokoladu. Stavite ih u zdjelu i ostavite sa strane.
- 2.U lončiću kuhajte slatko vrhnje i kukuruzni sirup dok ne zavriju.
- 3.Maknite s plamena i prelijte preko čokolade. Ostavite 2-3 minute.
- 4.Krenite od sredine i miješajte prema rubovima zdjele sve dok čokolada ne bude glatka. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
- 5.Postavite pjenjaču na samostojeći mikser i miksajte srednjom brzinom kremu, postupno dodavajući maslac dok smjesa ne bude glatka i svilenkasta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Cheesecake bez pečenja
Recepti Silvia Colloca
Torta caprese
Recepti Nadiya Hussain
Rupičasta torta od kave i naranče
Recepti Tom Kerridge
BBQ medena torta
Recepti Luca Ciano
Torta od riže – kolač od arborio riže
Recepti Donal Skehan
Torta od palente s limoncellom
Recepti Donal Skehan
Savršena rođendanska torta funfetti
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjenice
Recepti Lora i Stoyan
Zlatokosina rođendanska torta