Torta Caprese

Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.

Sastojci

  • 170 g cijelih badema bez kožice
  • 250 g tamne čokolade
  • 270 g omekšanog maslaca
  • 260 g šećera
  • 80 g badema u prahu
  • 6 žumanjaka
  • 70 g krumpirova škroba
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • Dodatne potrepštine
  • Kalup za tortu promjera 18 cm
  • papir za pečenje
  • maslac za namašćivanje
  • šablona s izrezanim slovima Caprese

Priprema

  • 1. Namastite kalup za tortu i dno obložite papirom za pečenje.
  • 2. Pećnicu zagrijte na 180 ºC.
  • 3. Pecite bademe oko 8 minuta tako da budu zlatnosmeđi.
  • 4. Prokuhajte vodu, blanširajte bademe i ocijedite ih.
  • 5. Nasjeckajte čokoladu. Istucite maslac i tri četvrtine šećera tako da dobijete prozračnu smjesu te dodajte žumanjke jedan po jedan.
  • 6. U smjesu s maslacem dodajte bademe u prahu, krumpirov škrob, kakao u prahu i prašak za pecivo.
  • 7. U nemasnoj posudi istucite bjelanjke s preostalim šećerom tako da snijeg bude čvrst.
  • 8. Snijeg s pomoću špatule umiješajte u smjesu, a potom umiješajte i blanširane bademe i nasjeckanu čokoladu.
  • 9. Smjesu izlijte u kalup za tortu i pecite oko 60 minuta.
  • 10. Ostavite tortu da se ohladi, položite šablonu na nju i pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve