Torta Caprese
Recept iz: Rudolph van Veen

Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.
Sastojci
- 170 g cijelih badema bez kožice
- 250 g tamne čokolade
- 270 g omekšanog maslaca
- 260 g šećera
- 80 g badema u prahu
- 6 žumanjaka
- 70 g krumpirova škroba
- 1 žlica kakaa u prahu
- 2 žličice praška za pecivo
- 4 bjelanjka
- prstohvat soli
- Dodatne potrepštine
- Kalup za tortu promjera 18 cm
- papir za pečenje
- maslac za namašćivanje
- šablona s izrezanim slovima Caprese
Priprema
- 1. Namastite kalup za tortu i dno obložite papirom za pečenje.
- 2. Pećnicu zagrijte na 180 ºC.
- 3. Pecite bademe oko 8 minuta tako da budu zlatnosmeđi.
- 4. Prokuhajte vodu, blanširajte bademe i ocijedite ih.
- 5. Nasjeckajte čokoladu. Istucite maslac i tri četvrtine šećera tako da dobijete prozračnu smjesu te dodajte žumanjke jedan po jedan.
- 6. U smjesu s maslacem dodajte bademe u prahu, krumpirov škrob, kakao u prahu i prašak za pecivo.
- 7. U nemasnoj posudi istucite bjelanjke s preostalim šećerom tako da snijeg bude čvrst.
- 8. Snijeg s pomoću špatule umiješajte u smjesu, a potom umiješajte i blanširane bademe i nasjeckanu čokoladu.
- 9. Smjesu izlijte u kalup za tortu i pecite oko 60 minuta.
- 10. Ostavite tortu da se ohladi, položite šablonu na nju i pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća