Torta Caprese

Priprema

Namastite kalup za tortu i dno obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180 ºC. Pecite bademe oko 8 minuta tako da budu zlatnosmeđi. Prokuhajte vodu, blanširajte bademe i ocijedite ih. Nasjeckajte čokoladu. Istucite maslac i tri četvrtine šećera tako da dobijete prozračnu smjesu te dodajte žumanjke jedan po jedan. U smjesu s maslacem dodajte bademe u prahu, krumpirov škrob, kakao u prahu i prašak za pecivo. U nemasnoj posudi istucite bjelanjke s preostalim šećerom tako da snijeg bude čvrst. Snijeg s pomoću špatule umiješajte u smjesu, a potom umiješajte i blanširane bademe i nasjeckanu čokoladu. Smjesu izlijte u kalup za tortu i pecite oko 60 minuta. Ostavite tortu da se ohladi, položite šablonu na nju i pospite šećerom u prahu.

Sastojci

  • Sastojci170 g cijelih badema bez kožice 250 g tamne čokolade 270 g omekšanog maslaca 260 g šećera 80 g badema u prahu 6 žumanjaka 70 g krumpirova škroba 1 žlica kakaa u prahu 2 žličice praška za pecivo 4 bjelanjka prstohvat soliDodatne potrepštine Kalup za tortu promjera 18 cm papir za pečenje maslac za namašćivanje šablona s izrezanim slovima Caprese

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve