Torta Caprese

Torta Caprese

Opis

Priprema

Namastite kalup za tortu i dno obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180 ºC. Pecite bademe oko 8 minuta tako da budu zlatnosmeđi. Prokuhajte vodu, blanširajte bademe i ocijedite ih. Nasjeckajte čokoladu. Istucite maslac i tri četvrtine šećera tako da dobijete prozračnu smjesu te dodajte žumanjke jedan po jedan. U smjesu s maslacem dodajte bademe u prahu, krumpirov škrob, kakao u prahu i prašak za pecivo. U nemasnoj posudi istucite bjelanjke s preostalim šećerom tako da snijeg bude čvrst. Snijeg s pomoću špatule umiješajte u smjesu, a potom umiješajte i blanširane bademe i nasjeckanu čokoladu. Smjesu izlijte u kalup za tortu i pecite oko 60 minuta. Ostavite tortu da se ohladi, položite šablonu na nju i pospite šećerom u prahu.

Sastojci

Sastojci

  • 170 g cijelih badema
  • bez kožice
  • 250 g tamne čokolade
  • 270 g omekšanog maslaca
  • 260 g šećera
  • 80 g badema u prahu
  • 6 žumanjaka
  • 70 g krumpirova škroba
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli

Dodatne potrepštine

  • Kalup za tortu promjera 18 cm
  • papir za pečenje
  • maslac za namašćivanje
  • šablona s izrezanim slovima Caprese

Povezani recepti