Torrão de Évora
Sastojci
- 300 g bijelog šećera
- 600 ml vode
- 200 g badema
- 50 g maslaca
- 1 naranča
- 1 grančica svježe mente
- 6 žumanjaka
Priprema
- 1. Stavi šećer u vodu i pusti da zavrije dok tanko nasjeckaš bademe.
- 2. Odvoji 6 žumanjaka od bjelanjaka i tuci ih.
- 3. Nareži naranču, ulij malo narančina soka u juhu.
- 4. Kada voda zakuha, dodaj bademe i maslac. Pusti da se zgusne, makni s vatre, dodaj žumanjke uz neprestano miješanje. Stavi na vatru još 3 minute i dalje neprestano miješaj.
- 5. Stavi na tanjur i pusti da se ohladi. Posluži ukrašeno narančom i listovima mente.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća