Tople marokanske salate

Način pripreme:

1. Za chermulu istucite kim, crvenu papriku, češanj češnjaka i sol. Dodajte narezani korijandar i dobro istucite. Postupno dodavajte maslinovo ulje, morate dobiti pastu.

2. Za salatu s mrkvama ogulite mrkve i narežite na kolutiće. Stavite ih u lonac sa slanom vodom i skuhajte al dente, desetak minuta. Procijedite i zatim zapecite na tavi s maslinovim uljem. Dodajte kim i crvenu papriku i promiješajte. Peršin narežite na sitno i dodajte ga zajedno s protisnutim češnjom češnjaka. Začinite limunovim sokom, solju i paprom.

3. Za salatu od cvjetače nakidajte cvjetaču i pržite je u tavi na maslinovu ulju na slaboj vatri. Dodajte charmulu i promiješajte. Naribajte rajčicu i dodajte. Na sitno narežite luk i dodajte. Promiješajte. Začinite s malo octa, solju i paprom.

4. Za salatu sa zeljem narežite zelje na krupno i prokuhajte dok ne omekša u loncu u slanoj vodi. procijedite i zapržite u tavi na maslinovu ulju. Dodajte kim i crvenu papriku i promiješajte. Rajčice narežite na sitne kocke, a luk i korijandar na sitno i dodajte zelju. Začinite limunovim sokom, solju i paprom.

Поднесете салатите леко топли или студени с хрупкав плосък арабски хляб.

5. Za salatu s ciklom narežite skuhanu ciklu na tanke ploške. Stavite ih u posudu i pospite šećerom. Dodajte sitno narezan luk i peršin. Promiješajte i začinite solju, paprom, octom i maslinovim uljem.  Salate poslužite lagano tople s hrskavim tankim arapskim kruhom.

Sastojci

  • Za charmulu1 češanj češnjaka 12 vezica svježeg korijandra 1 žličica sjemena kima 2 žličice crvene paprike maslinovo uljeZa salatu od mrkve1 vezica svježe mrkve 0.5 vezice peršina 1 češanj češnjaka 4 žličice crvene paprike 2 žličice sjemenki kima ocat maslinovo ulje sol i paparZa salatu s cvjetačom1 glavica cvjetače 1 glavica luka 1 rajčica ocat maslinovo ulje sol i papar 3 žlice charmuleZa salatu od zelja1 glavica bijelog zelja 2 zrele rajčice 1 glavica luka 1 limun 2 žličice crvene paprike 1 žličica sjemenki kima 4 žlice svježeg korijandra maslinovo uljeZa salatu s crvenom ciklom4 glavice kuhane crvene cikle 0.5 vezice peršina 0.5 glavice luka 2 žlice šećera ocat maslinovo ulje sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve