Topla salata od krumpira s dimljenom pastrvom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 350 - 400 g krumpira
- 250 g dimljene pastrve
- 1/2 glavice luka
- 1 stabljika celera
- 100 g majoneze
- 2 žličica senfa
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlica listova vlasca
- 1 – 2 kriške kruha
- 50 ml maslinova ulja
- Sol i papar po želji
Priprema
- 1. Narežite krumpire na kockice i stavite u posoljenu vodu.
- 2. Sitno narežite luk, ogulite celer pa i njega narežite na sitno.
- 3. U zdjeli pomiješajte luk, senf, majonezu i sok od limuna. Dodajte listove vlasca, celer, mrvljeni papar i krumpire. Opet sve promiješajte.
- 4. Sameljite kruh u blenderu pa mrvice promiješajte s polovicom ulja.
- 5. Premažite posudu preostalim uljem. Stavite polovicu smjese s krumpirom.
- 6. Iskidajte ribu i rasporedite je po smjesi. Odozgo stavite preostalu smjesu s krumpirom.
- 7. Pospite mrvicama i pecite na 180 ºC oko 15 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)
Recepti Luke Nguyen
Salata od mlade nangke s tofuom
Recepti Luke Nguyen
Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica