Topla salata od krumpira s dimljenom pastrvom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 350 - 400 g krumpira
  • 250 g dimljene pastrve
  • 1/2 glavice luka
  • 1 stabljika celera
  • 100 g majoneze
  • 2 žličica senfa
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žlica listova vlasca
  • 1 – 2 kriške kruha
  • 50 ml maslinova ulja
  • Sol i papar po želji

Priprema

  • 1. Narežite krumpire na kockice i stavite u posoljenu vodu.
  • 2. Sitno narežite luk, ogulite celer pa i njega narežite na sitno.
  • 3. U zdjeli pomiješajte luk, senf, majonezu i sok od limuna. Dodajte listove vlasca, celer, mrvljeni papar i krumpire. Opet sve promiješajte.
  • 4. Sameljite kruh u blenderu pa mrvice promiješajte s polovicom ulja.
  • 5. Premažite posudu preostalim uljem. Stavite polovicu smjese s krumpirom.
  • 6. Iskidajte ribu i rasporedite je po smjesi. Odozgo stavite preostalu smjesu s krumpirom.
  • 7. Pospite mrvicama i pecite na 180 ºC oko 15 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve