Tkvica punjena tofuom i misom s prilogom od divlje ruže sa šafranom
Recept iz: Katie Goarmon
1. Tikvicu prerežite napola i izvadite sjemenke. Nasjeckajte njezinu pulpu.
2. U posudu vilicom usitnite tofu, dodajte tikvicu, miso, ocat, šećer i maslinovo ulje.
3. Sa smjesom iz posude napunite tikvice i pospite ih sezamovim sjemenkama.
4. Stavite u pećnicu na 45 minuta na 160 ºC.
5. Skuhajte divlju rižu na pari.
6. Riži dodajte šafran. Kad bude kuhana, poslužite.
Sastojci
- 1 tikvica
- 200 g tofua
- 3 jušne žlice misa
- 2 jušne žlice sezamovih sjemenki
- 1 jušna žlica smeđeg šećera (muscavado)
- 1 jušna žlica octa
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 1 šalica divlje riže
- šafran
Priprema
- Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići