Tkvica punjena tofuom i misom s prilogom od divlje ruže sa šafranom

1. Tikvicu prerežite napola i izvadite sjemenke. Nasjeckajte njezinu pulpu.

2. U posudu vilicom usitnite tofu, dodajte tikvicu, miso, ocat, šećer i maslinovo ulje.

3. Sa smjesom iz posude napunite tikvice i pospite ih sezamovim sjemenkama.

4. Stavite u pećnicu na 45 minuta na 160 ºC.

5. Skuhajte divlju rižu na pari.

6. Riži dodajte šafran. Kad bude kuhana, poslužite.

 

Sastojci

  • 1 tikvica
  • 200 g tofua
  • 3 jušne žlice misa
  • 2 jušne žlice sezamovih sjemenki
  • 1 jušna žlica smeđeg šećera (muscavado)
  • 1 jušna žlica octa
  • 2 jušne žlice maslinova ulja
  • 1 šalica divlje riže
  • šafran

Priprema

  • Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.

Povezani recepti

Vidi sve