Tkvica punjena tofuom i misom s prilogom od divlje ruže sa šafranom

Tkvica punjena tofuom i misom s prilogom od divlje ruže sa šafranom

Opis

Priprema:

1. Tikvicu prerežite napola i izvadite sjemenke. Nasjeckajte njezinu pulpu.

2. U posudu vilicom usitnite tofu, dodajte tikvicu, miso, ocat, šećer i maslinovo ulje.

3. Sa smjesom iz posude napunite tikvice i pospite ih sezamovim sjemenkama.

4. Stavite u pećnicu na 45 minuta na 160 ºC.

5. Skuhajte divlju rižu na pari.

6. Riži dodajte šafran. Kad bude kuhana, poslužite.

 

Sastojci

Sastojci

  • 1 tikvica
  • 200 g tofua
  • 3 jušne žlice misa
  • 2 jušne žlice sezamovih sjemenki
  • 1 jušna žlica smeđeg šećera (muscavado)
  • 1 jušna žlica octa
  • 2 jušne žlice maslinova ulja
  • 1 šalica divlje riže
  • šafran

Povezani recepti