Opis
Priprema:
1. Tikvicu prerežite napola i izvadite sjemenke. Nasjeckajte njezinu pulpu.
2. U posudu vilicom usitnite tofu, dodajte tikvicu, miso, ocat, šećer i maslinovo ulje.
3. Sa smjesom iz posude napunite tikvice i pospite ih sezamovim sjemenkama.
4. Stavite u pećnicu na 45 minuta na 160 ºC.
5. Skuhajte divlju rižu na pari.
6. Riži dodajte šafran. Kad bude kuhana, poslužite.
Sastojci
Sastojci
- 1 tikvica
- 200 g tofua
- 3 jušne žlice misa
- 2 jušne žlice sezamovih sjemenki
- 1 jušna žlica smeđeg šećera (muscavado)
- 1 jušna žlica octa
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 1 šalica divlje riže
- šafran