Opis
Priprema
Skuša
Skuše operite. Za to možete po želji upotrijebiti sok od tamarinda. Da biste ga dobili, pomiješajte pastu od tamarinda s vodom i dobivenim sokom natrljajte skuše. Napunite skuše listovima limunskog bosiljka. Nekoliko listova sačuvajte za ukras. U svaku skušu stavite pola čili-papričice. Pospite skuše solju i utrljajte sol u ribu. Skuše stavite na list banane u košaricu za kuhanje na pari i kuhajte ih na pari oko 20 minuta na temperaturi od 80 do 90 Celzijeva stupnja.
Umak tjoloh tjoloh
Crveni luk ogulite i nasjeckajte. Polovicu ljute papričice nasjeckajte na kolutiće, a drugu polovicu nasjeckajte sitno. Umak od soje, crveni luk i papričicu pomiješajte u zdjeli. Dodajte sok limete i pastu od čilija, sambal badjak. Listove limunskog bosiljka nasjeckajte, dodajte i dobro promiješajte.
Posluživanje
Ribu poslužite na tanjuru s bijelom rižom i prelijte umakom. Ukrasite sitno nasjeckanim papričicama i listovima limunskog bosiljka.
Sastojci
Skuša
- 2 skuše
- 1 žličica paste od tamarinda po želji
- 30 listova limunskog bosiljka
- sol
- 1 lombok (čili-papričica)
Umak tjoloh tjoloh
- pola glavice crvenog luka
- 1 ljuta papričica
- 150 ml ketjap manisa (slatki umak od soje)
- sok 1 limete
- 1 žličica sambal badjaka (pasta od čilija)
- 2 lista limunskog bosiljka
Dodatne potrepštine
- košarice za kuhanje na pari
- 1 list banane