Tjestenina „svilene krpice“ s pestom
Recept iz: Antonio i Gennaro
Odvojeno već su kulinarski majstori, no skupa, Antonio i Gennaro stvaraju neodoljive recepte! Isprobajte njihov recept za Tjestenina „svilene krpice“ s pestom kako bi uživali u specifičnoj varijanti poznatog Mediteranskog jela.
Sastojci
- Za tjesteninu250 g bijelog brašna 1 jaje 3 žumanjka 2 žlice maslinova ulja prstohvat soliZa pesto50 listića bosiljka 4 češnja češnjaka 10 g morske soli 40 g pinjola 100 ml maslinova ulja 80 g svježe naribanog parmezana
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Za tjesteninu sipajte brašno u posudu ili na dasku i napravite rupu u njemu. U rupu dodajte jaje i žumanjke, pola maslinova ulja i prstohvat soli. Sastojke promiješajte vilicom ili prstima. Zatim postepeno počnite dodavati brašno. Čim nastane homogena smjesa (možete dodati malo vode), mijesite na pobrašnjenoj podlozi dok ne nastane glatko i elastično tijesto. Tijesto stavite u posudu, pokrijte ga i ostavite da stoji 15-30 minuta.
- 2. Tijesto raspodijelite na 4 komada. Svaki komad razvaljajte do debljine od 1 mm, s pomoću valjka ili stroja za tjesteninu. Razvučene kore izrežite na kvadrate veličine 15x15 cm. „Krpice“ stavite u lonac s manje slanom kipućom vodom i ostavite maksimalno 3 minute.
- 3. U mužar stavite listove bosiljka, češnjeve češnjaka i pinjole te posolite. Tucite ih dok ne nastane pasta. U mlazovima dodajte maslinovo ulje neprestano miješajući. Na kraju dodajte parmezan.
- 4. Pesto izlijte u tavu i dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte dok se ne ugrije. Pestu dodajte „krpice“ i promiješajte.
- 5. Tjesteninu poslužite u tanjurima i pospite s malo parmezana.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama