Tjestenina „svilene krpice“ s pestom

Odvojeno već su kulinarski majstori, no skupa,  Antonio i Gennaro stvaraju neodoljive recepte! Isprobajte njihov recept za Tjestenina „svilene krpice“ s pestom kako bi uživali u specifičnoj varijanti poznatog Mediteranskog jela.

Sastojci

  • Za tjesteninu250 g bijelog brašna 1 jaje 3 žumanjka 2 žlice maslinova ulja prstohvat soliZa pesto50 listića bosiljka 4 češnja češnjaka 10 g morske soli 40 g pinjola 100 ml maslinova ulja 80 g svježe naribanog parmezana

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Za tjesteninu sipajte brašno u posudu ili na dasku i napravite rupu u njemu. U rupu dodajte jaje i žumanjke, pola maslinova ulja i prstohvat soli. Sastojke promiješajte vilicom ili prstima. Zatim postepeno počnite dodavati brašno. Čim nastane homogena smjesa (možete dodati malo vode), mijesite na pobrašnjenoj podlozi dok ne nastane glatko i elastično tijesto. Tijesto stavite u posudu, pokrijte ga i ostavite da stoji 15-30 minuta.
  • 2. Tijesto raspodijelite na 4 komada. Svaki komad razvaljajte do debljine od 1 mm, s pomoću valjka ili stroja za tjesteninu. Razvučene kore izrežite na kvadrate veličine 15x15 cm. „Krpice“ stavite u lonac s manje slanom kipućom vodom i ostavite maksimalno 3 minute.
  • 3. U mužar stavite listove bosiljka, češnjeve češnjaka i pinjole te posolite. Tucite ih dok ne nastane pasta. U mlazovima dodajte maslinovo ulje neprestano miješajući. Na kraju dodajte parmezan.
  • 4. Pesto izlijte u tavu i dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte dok se ne ugrije. Pestu dodajte „krpice“ i promiješajte.
  • 5. Tjesteninu poslužite  u tanjurima i pospite s malo parmezana.

Povezani recepti

Vidi sve