Tjestenina „svilene krpice“ s pestom

Tjestenina „svilene krpice“ s pestom

Opis

Način pripreme:

1. Za tjesteninu sipajte brašno u posudu ili na dasku i napravite rupu u njemu. U rupu dodajte jaje i žumanjke, pola maslinova ulja i prstohvat soli. Sastojke promiješajte vilicom ili prstima. Zatim postepeno počnite dodavati brašno. Čim nastane homogena smjesa (možete dodati malo vode), mijesite na pobrašnjenoj podlozi dok ne nastane glatko i elastično tijesto. Tijesto stavite u posudu, pokrijte ga i ostavite da stoji 15-30 minuta.

2. Tijesto raspodijelite na 4 komada. Svaki komad razvaljajte do debljine od 1 mm, s pomoću valjka ili stroja za tjesteninu. Razvučene kore izrežite na kvadrate veličine 15x15 cm. „Krpice“ stavite u lonac s manje slanom kipućom vodom i ostavite maksimalno 3 minute.

3. U mužar stavite listove bosiljka, češnjeve češnjaka i pinjole te posolite. Tucite ih dok ne nastane pasta. U mlazovima dodajte maslinovo ulje neprestano miješajući. Na kraju dodajte parmezan.

4. Pesto izlijte u tavu i dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte dok se ne ugrije. Pestu dodajte „krpice“ i promiješajte.

5. Tjesteninu poslužite  u tanjurima i pospite s malo parmezana.

Sastojci

Za tjesteninu

  • 250 g bijelog brašna
  • 1 jaje
  • 3 žumanjka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • prstohvat soli

Za pesto

  • 50 listića bosiljka
  • 4 češnja češnjaka
  • 10 g morske soli
  • 40 g pinjola
  • 100 ml maslinova ulja
  • 80 g svježe naribanog parmezana

Povezani recepti