Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • SASTOJCI
  • 400 g tjestenine bucatini
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 150 g najkvalitetnije pancete ili dimljene prugaste slanine, debelo narezane
  • 2 manja poriluka, očišćena i sitno narezana
  • 2 češnja češnjaka, sitno narezana
  • Nekoliko grančica timijana
  • ¼ glavice savojskog kupusa narezanog na ploške od 2 cm
  • 250 ml punomasnog vrhnja
  • 50 g parmezana, sitno naribanog

Priprema

  • NAČIN PRIPREME
  • 1. Zakuhajte veliki lonac vode i obilno začinite solju.
  • 2. Dodajte bucatini tjesteninu i kuhajte dok ne bude al dente (cca. 9-10 minuta).
  • 3. Stavite veliku tavu na srednje jaku vatru i dodajte ulje i slaninu. Pecite pet minuta dok ne postane hrskava, miješajući je da ravnomjerno porumeni.
  • 4. Dodajte poriluk, začinite i kuhajte 5 minuta prije dodavanja češnjaka, timijana i savojskog kupusa.
  • 5. Kuhajte dok kupus ne omekša.
  • 6. Ulijte vrhnje, pustite da lagano kuha i ostavite da se kuha dok se količina ne smanji na pola.
  • 7. Provjerite začine prije nego dodate kuhanu tjesteninu i polovicu sira uz malo vode za tjesteninu.
  • 8. Miješajte dok tjestenina ne bude potpuno obložena umakom.
  • 9. Poslužite odmah s još puno parmezana i dosta mljevenog crnog papra.

Povezani recepti

Vidi sve