1. Veliki lonac napunite hladnom vodom, dodajte sol. Zati dodajte kockice krumpira i zakuhajte.
 2. Kada voda u loncu zakuha, kuhajte krumpire 10 minuta. Dodajte tjesteninu i dobro promiješajte. Kada voda ponovo zakuha, dodajte toskanski kelj. Namjestite sat na manje od preporučenog vremena kuhanja tjestenine na ambalaži, ali počnite provjeravati i prije, te krenite s umakom.
 3. Treba vam lonac dovoljno velik da kasnije stanu svi sastojci, te da ih možete promiješati. Maslac otopite na srednje jakoj vatri, dodajte ’nduju i umiješajte je u maslac kako biste napravili umak.
 4. Kada je tjestenina skoro gotova, izvadite šalicu tekućine u kojoj se kuhala, zatim dodajte 3-4 žlice ’nduje i umiješajte je.
 5. Zatim, kada je tjestenina gotova i toskanski kelj mekan, ocijedite i sve ubacite u tavu s ’ndujom, nema veze ako su fusili i kelj mokri. Sve zajedno pažljivo promiješajte, jer će vaša taba biti prepuna, te dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina jer će pomoći povezati umak.
 6. Polijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem i promiješajte, po želji dodajte još i odmah poslužite. Stavite bocu na stol za pohlepno i zeleno polijevanje po tjestenini dok se jede.

Savjeti za recept

Ako ne možete naći ’nduju ili ste vegetarijanac, koristite harissu kao zamjenu, iako nećete trebati više od jedne ili dvije žlice, te dodajte šaku prepolovljenih cherry rajčica, koje ste prepržili na maslacu kako bi pustile svoj sok; ako ste vegetarijanac, koristite 60 ml maslinovog ulja umjesto maslaca.

 

Sastojci

 • 1 veliki brašnasti krumpir, oguljen i narezan na kockice od 1 cm
 • 500 g toskanskog kelja ili drugog kelja ili zelenog lisnatog povrća, listove odvojite od stabljike i trgajte na manje komade
 • 500 g divovske fusili tjestenine (svrdla)
 • 60 g maslaca
 • 150 g ’Nduje (vidi savjet za recept)
 • 45 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulj, plus dodatno za posluživanje
 • sol

Priprema

  Povezani recepti

  Vidi sve