Tjestenina s talijanskom kobasicom i radičem
Recept iz: Giovanni Caminita
Priprema
Luk ogulite i nasjeckajte. Ogulite i nasjeckajte češnjak. Kobasicu narežite na komadiće. Za umak u jednom loncu zagrijte malo ulja i popržite luk i češnjak. Dodajte kobasicu i sjemenke koromača, kratko popržite i zalijte vinom. Pustite neka vino posve ispari. U međuvremenu gljive narežite na komadiće i nasjeckajte peršinov list. Dodajte gljive, pola peršinova lista i pasiranu rajčicu i pustite umak neka se kuha 10 minuta dok se ne zgusne. U loncu s posoljenom vodom kuhajte tjesteninu tako da bude al dente.
Za brusketu kruh tramezzini s jedne strane poprskajte maslinovim uljem. U tavi popržite kruh tako da bude zlatnosmeđe boje i narežite na trokute. Rajčice prepolovite, uklonite sjemenke i narežite na kockice. Češnjak ogulite i istisnite i pomiješajte s rajčicama, sitno nasjeckanim bosiljkom, origanom i ekstradjevičanskim maslinovim uljem te začinite s malo soli i svježe mljevenim paprom. Salatu od rajčica stavite na poprženi kruh.
Odvojite 4 lijepa lista radiča. Preostali radič narežite na trakice. Tjesteninu ocijedite i umiješajte u umak zajedno s narezanim radičem. Začinite svježe mljevenim paprom.
Posluživanje
Listove radiča koje ste odvojili stavite na tanjure te na njih tjesteninu. Pokraj tjestenine stavite brusketu i ukrasite nasjeckanim peršinovim listom. Naribajte parmezan.
Sastojci
- Tjestenina s talijanskom kobasicom i radičem1 glavica luka 3 češnja češnjaka 400 g talijanske kobasice maslinovo ulje za prženje pola žličice sjemenki koromača 150 ml suhog bijelog vina 200 g mješavine gljiva pola stručka peršina ravnog lista 200 ml pasirane rajčice 300 g tjestenine paccheri 1 radič 50 g parmezanaBruskete2 kriške kruha tramezzini 3 rajčice roma 1 češanj češnjaka pola stručka bosiljka 1 žličica sušenog origana ekstradjevičansko maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom