Tjestenina s talijanskom kobasicom i radičem

Tjestenina s talijanskom kobasicom i radičem

Opis

Priprema

Luk ogulite i nasjeckajte. Ogulite i nasjeckajte češnjak. Kobasicu narežite na komadiće. Za umak u jednom loncu zagrijte malo ulja i popržite luk i češnjak. Dodajte kobasicu i sjemenke koromača, kratko popržite i zalijte vinom. Pustite neka vino posve ispari. U međuvremenu gljive narežite na komadiće i nasjeckajte peršinov list. Dodajte gljive, pola peršinova lista i pasiranu rajčicu i pustite umak neka se kuha 10 minuta dok se ne zgusne. U loncu s posoljenom vodom kuhajte tjesteninu tako da bude al dente.

Za brusketu kruh tramezzini s jedne strane poprskajte maslinovim uljem. U tavi popržite kruh tako da bude zlatnosmeđe boje i narežite na trokute. Rajčice prepolovite, uklonite sjemenke i narežite na kockice. Češnjak ogulite i istisnite i pomiješajte s rajčicama, sitno nasjeckanim bosiljkom, origanom i ekstradjevičanskim maslinovim uljem te začinite s malo soli i svježe mljevenim paprom. Salatu od rajčica stavite na poprženi kruh.

 

Odvojite 4 lijepa lista radiča. Preostali radič narežite na trakice. Tjesteninu ocijedite i umiješajte u umak zajedno s narezanim radičem. Začinite svježe mljevenim paprom.

 

Posluživanje

Listove radiča koje ste odvojili stavite na tanjure te na njih tjesteninu. Pokraj tjestenine stavite brusketu i ukrasite nasjeckanim peršinovim listom. Naribajte parmezan.

Sastojci

Tjestenina s talijanskom kobasicom i radičem

  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 400 g talijanske kobasice
  • maslinovo ulje za prženje
  • pola žličice sjemenki koromača
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 200 g mješavine gljiva
  • pola stručka peršina ravnog lista
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 300 g tjestenine paccheri
  • 1 radič
  • 50 g parmezana

Bruskete

  • 2 kriške kruha tramezzini
  • 3 rajčice roma
  • 1 češanj češnjaka
  • pola stručka bosiljka
  • 1 žličica sušenog origana
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje

Povezani recepti