Tjestenina s talijanskom kobasicom i radičem

Priprema

Luk ogulite i nasjeckajte. Ogulite i nasjeckajte češnjak. Kobasicu narežite na komadiće. Za umak u jednom loncu zagrijte malo ulja i popržite luk i češnjak. Dodajte kobasicu i sjemenke koromača, kratko popržite i zalijte vinom. Pustite neka vino posve ispari. U međuvremenu gljive narežite na komadiće i nasjeckajte peršinov list. Dodajte gljive, pola peršinova lista i pasiranu rajčicu i pustite umak neka se kuha 10 minuta dok se ne zgusne. U loncu s posoljenom vodom kuhajte tjesteninu tako da bude al dente.

Za brusketu kruh tramezzini s jedne strane poprskajte maslinovim uljem. U tavi popržite kruh tako da bude zlatnosmeđe boje i narežite na trokute. Rajčice prepolovite, uklonite sjemenke i narežite na kockice. Češnjak ogulite i istisnite i pomiješajte s rajčicama, sitno nasjeckanim bosiljkom, origanom i ekstradjevičanskim maslinovim uljem te začinite s malo soli i svježe mljevenim paprom. Salatu od rajčica stavite na poprženi kruh.

 

Odvojite 4 lijepa lista radiča. Preostali radič narežite na trakice. Tjesteninu ocijedite i umiješajte u umak zajedno s narezanim radičem. Začinite svježe mljevenim paprom.

 

Posluživanje

Listove radiča koje ste odvojili stavite na tanjure te na njih tjesteninu. Pokraj tjestenine stavite brusketu i ukrasite nasjeckanim peršinovim listom. Naribajte parmezan.

Sastojci

  • Tjestenina s talijanskom kobasicom i radičem1 glavica luka 3 češnja češnjaka 400 g talijanske kobasice maslinovo ulje za prženje pola žličice sjemenki koromača 150 ml suhog bijelog vina 200 g mješavine gljiva pola stručka peršina ravnog lista 200 ml pasirane rajčice 300 g tjestenine paccheri 1 radič 50 g parmezanaBruskete2 kriške kruha tramezzini 3 rajčice roma 1 češanj češnjaka pola stručka bosiljka 1 žličica sušenog origana ekstradjevičansko maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve