Tjestenina s rajčicama, inćunima i čili-papričicama

Sastojci

  • 400 g suhih špageta ili linguina
  • maslinovo ulje
  • 2.5 češnja češnjaka
  • 1 sušena čili-papričica zdrobljena ili narezana na komadiće
  • 50 g inćuna u ulju iz konzerve ocijeđenih i sitno sjeckanih
  • 200 g crnih maslina bez koštice grubo sjeckanih
  • 3 žlice kapara ocijeđenih i ispranih
  • 250 g minirajčica prepolovljenih
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • listovi bosiljka za ukrašavanje

Priprema

  • 1. Skuhajte tjesteninu u kipućoj, slanoj vodi dok ne bude al dente, prema uputama na pakiranju.
  • 2. U međuvremenu, na srednjoj temperaturi zagrijte široku tavu ili lonac za pirjanje te dodajte dvije velike žlice maslinova ulja. Pržite češnjak, čili-papričicu i inćune 1 do 2 minute dok češnjak ne pusti aromu, a inćuni se počnu topiti u ulju.
  • 3. U tavu dodajte masline, kapare i rajčice te promiješajte na srednjoj temperaturi 4 do 5 minuta dok rajčice ne omekšaju i sve se poveže.
  • 4. Ocijedite tjesteninu i prebacite je u tavu s umakom. Kušajte i ako je potrebno, prilagodite začine (vjerojatno neće biti potrebno dodavati još soli jer su inćuni, masline i kapari već dovoljno slani.)
  • 5. Kod serviranja poškropite s malo maslinova ulja i ukrasite listovima bosiljka.

Povezani recepti

Vidi sve