Tjestenina s rajčicama, inćunima i čili-papričicama
Sastojci
- 400 g suhih špageta ili linguina
- maslinovo ulje
- 2.5 češnja češnjaka
- 1 sušena čili-papričica zdrobljena ili narezana na komadiće
- 50 g inćuna u ulju iz konzerve ocijeđenih i sitno sjeckanih
- 200 g crnih maslina bez koštice grubo sjeckanih
- 3 žlice kapara ocijeđenih i ispranih
- 250 g minirajčica prepolovljenih
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- listovi bosiljka za ukrašavanje
Priprema
- 1. Skuhajte tjesteninu u kipućoj, slanoj vodi dok ne bude al dente, prema uputama na pakiranju.
- 2. U međuvremenu, na srednjoj temperaturi zagrijte široku tavu ili lonac za pirjanje te dodajte dvije velike žlice maslinova ulja. Pržite češnjak, čili-papričicu i inćune 1 do 2 minute dok češnjak ne pusti aromu, a inćuni se počnu topiti u ulju.
- 3. U tavu dodajte masline, kapare i rajčice te promiješajte na srednjoj temperaturi 4 do 5 minuta dok rajčice ne omekšaju i sve se poveže.
- 4. Ocijedite tjesteninu i prebacite je u tavu s umakom. Kušajte i ako je potrebno, prilagodite začine (vjerojatno neće biti potrebno dodavati još soli jer su inćuni, masline i kapari već dovoljno slani.)
- 5. Kod serviranja poškropite s malo maslinova ulja i ukrasite listovima bosiljka.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom