Tjestenina s rajčicama, inćunima i čili-papričicama

1. Skuhajte tjesteninu u kipućoj, slanoj vodi dok ne bude al dente, prema uputama na pakiranju.

2. U međuvremenu, na srednjoj temperaturi zagrijte široku tavu ili lonac za pirjanje te dodajte dvije velike žlice maslinova ulja. Pržite češnjak, čili-papričicu i inćune 1 do 2 minute dok češnjak ne pusti aromu, a inćuni se počnu topiti u ulju.

3. U tavu dodajte masline, kapare i rajčice te promiješajte na srednjoj temperaturi 4 do 5 minuta dok rajčice ne omekšaju i sve se poveže.

4. Ocijedite tjesteninu i prebacite je u tavu s umakom. Kušajte i ako je potrebno, prilagodite začine (vjerojatno neće biti potrebno dodavati još soli jer su inćuni, masline i kapari već dovoljno slani.)

5. Kod serviranja poškropite s malo maslinova ulja i ukrasite listovima bosiljka. 

Sastojci

  • Sastojci400 g suhih špageta ili linguina maslinovo ulje 2.5 češnja češnjaka 1 sušena čili-papričica zdrobljena ili narezana na komadiće 50 g inćuna u ulju iz konzerve ocijeđenih i sitno sjeckanih 200 g crnih maslina bez koštice grubo sjeckanih 3 žlice kapara ocijeđenih i ispranih 250 g minirajčica prepolovljenih morska sol i svježe mljeveni crni papar listovi bosiljka za ukrašavanje

Priprema