Tjestenina s raguom od bijelih kobasica
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 6 bijelih kobasica od svinjetine
- 4 žlice kockica slanine
- 1 žlica sjemenki komorača
- 1 žlica sušenog ružmarina
- 1 žličica ljuskica čilija
- 2 stabljike rebrastog celera
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 čaša bijelog vina
- 300 ml pilećeg temeljca
- 50 g maslaca
- 250 g tjestenine rigatoni
- Parmezan
Priprema
- 1. Ulijte vodu u lonac i pustite da zavri.
- 2. Pažljivo skinite kožu s kobasica pa ih stavite na tavu i uključite vatru. Kuhačom razmrvite meso. Kad se počne karamelizirati, ubacite slaninu i pecite dok ne poprimi smeđu boju.
- 3. Smanjite vatru i dodajte nasjeckani celer, luk, češnjak, ljuskice čilija, ružmarin i sjemenke komorača. Neka se peče još 4 - 5 minuta dok ne počne prijanjati na dno tave.
- 4. Dobro posolite zavrelu vodu u loncu i stavite kuhati tjesteninu dok ne omekša.
- 5. Deglazirajte tavu na jakoj vatri bijelim vinom i pilećim temeljcem. Dodajte maslac i kuhajte dok ne dobijete konzistenciju ragua.
- 6. Prelijte limunovim sokom, začinite solju i paprom pa ubacite tjesteninu. Pospite s puno parmezana i poslužite toplo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Rižoto cacio e pepe
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Orzo sa špinatom i sirom
Recepti Luca Ciano
Čips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Recepti Donal Skehan
Tjestenina sa slaninom i kupusom
Recepti Laura Cassai
Kaneloni s pirjanim mesom
Recepti Laura Cassai
Smeđe rižine spirale s raguom od patlidžana
Recepti Donal Skehan
Raštika sa sirom i paprom