Tjestenina s raguom od bijelih kobasica

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 6 bijelih kobasica od svinjetine
  • 4 žlice kockica slanine
  • 1 žlica sjemenki komorača
  • 1 žlica sušenog ružmarina
  • 1 žličica ljuskica čilija
  • 2 stabljike rebrastog celera
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 čaša bijelog vina
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 50 g maslaca
  • 250 g tjestenine rigatoni
  • Parmezan

Priprema

  • 1. Ulijte vodu u lonac i pustite da zavri.
  • 2. Pažljivo skinite kožu s kobasica pa ih stavite na tavu i uključite vatru. Kuhačom razmrvite meso. Kad se počne karamelizirati, ubacite slaninu i pecite dok ne poprimi smeđu boju.
  • 3. Smanjite vatru i dodajte nasjeckani celer, luk, češnjak, ljuskice čilija, ružmarin i sjemenke komorača. Neka se peče još 4 - 5 minuta dok ne počne prijanjati na dno tave.
  • 4. Dobro posolite zavrelu vodu u loncu i stavite kuhati tjesteninu dok ne omekša.
  • 5. Deglazirajte tavu na jakoj vatri bijelim vinom i pilećim temeljcem. Dodajte maslac i kuhajte dok ne dobijete konzistenciju ragua.
  • 6. Prelijte limunovim sokom, začinite solju i paprom pa ubacite tjesteninu. Pospite s puno parmezana i poslužite toplo.

Povezani recepti

Vidi sve