Tjestenina s čilijem, rajčicama i rakovima

Na visokoj temperaturi uzavrite velik lonac s vodom. Začinite solju i dodajte tjesteninu. Kuhajte prema uputi na pakiranju, odnosno dok ne bude al dente, te ocijedite.

    Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u neprianjajućoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte češnjak i pahuljice čilija te pržite oko dvije minute. Zatim dodajte rajčice i vino pa pustite da lagano uzavre.

    Kuhajte 10 minuta. Zatim umiješajte meso raka, vrhnje, koricu limuna, limunov sok i kapare. Pustite da umak vrije 2-3 minute i potom ubacite tjesteninu.

    Promiješajte dok se tjestenina ne obloži te poslužite u obilnim porcijama na toplim tanjurima. Ukrasite peršinom i poškropite ekstradjevičanskim maslinovim uljem. 

Sastojci

  • Tjestenina
  • morska sol
  • 300 g špageta ili linguine tjestenine
  • 3 velike žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • oguljena i sitno nasjeckana
  • 1 žličica čili-pahuljica
  • 22 konzerve od 400 g sjeckanih rajčica
  • 75 ml bijelog vina
  • 150 g kuhanog bijelog mesa raka
  • 3 velike žlice laganog vrhnja
  • ribana korica i sok 1 limuna
  • 1 vrhom puna velika žlica kapara
  • ocijeđenih i ispranih
  • velika šaka peršina ravnog lista
  • sjeckanog
  • za dekoraciju
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • za poškropiti

Priprema