Tjestenina s čilijem, rajčicama i rakovima
Na visokoj temperaturi uzavrite velik lonac s vodom. Začinite solju i dodajte tjesteninu. Kuhajte prema uputi na pakiranju, odnosno dok ne bude al dente, te ocijedite.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u neprianjajućoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte češnjak i pahuljice čilija te pržite oko dvije minute. Zatim dodajte rajčice i vino pa pustite da lagano uzavre.
Kuhajte 10 minuta. Zatim umiješajte meso raka, vrhnje, koricu limuna, limunov sok i kapare. Pustite da umak vrije 2-3 minute i potom ubacite tjesteninu.
Promiješajte dok se tjestenina ne obloži te poslužite u obilnim porcijama na toplim tanjurima. Ukrasite peršinom i poškropite ekstradjevičanskim maslinovim uljem.
Sastojci
- Tjestenina
- morska sol
- 300 g špageta ili linguine tjestenine
- 3 velike žlice maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka
- oguljena i sitno nasjeckana
- 1 žličica čili-pahuljica
- 22 konzerve od 400 g sjeckanih rajčica
- 75 ml bijelog vina
- 150 g kuhanog bijelog mesa raka
- 3 velike žlice laganog vrhnja
- ribana korica i sok 1 limuna
- 1 vrhom puna velika žlica kapara
- ocijeđenih i ispranih
- velika šaka peršina ravnog lista
- sjeckanog
- za dekoraciju
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- za poškropiti