Tjestenina s četiri vrste sira
Recept iz: Donna Hay
S osam je godina Donna Hay ušla u kuhinju, zgrabila kuhaču i više se nije osvrtala. Donna je danas vodeća kulinarska urednica i najprodavanija autorica kuharica u Australiji. Njezina hrana, recepti i aranžmani koncentrirani su na uporabu jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lijepu prezentaciju. To je njezin zaštitni znak koji podiže standarde za kuhanje i časopisima diljem svijeta inspirira novu generaciju kuhara.
Donnina karijera kulinarskog pisca i urednika počela je kada je imala devetnaest godina, a s dvadeset pet postaje urednicom kulinarskog magazina Marie Claire. Donna takođe piše veoma popularnu kulinarsku kolumnu u nedjeljnim izdanjima novina News Limited i Herald. Izabrana je za jednog od “sedam veličanstvenih” pisaca o hrani na dodjeli međunarodnih nagrada u siječnju 2007. godine. Njezina vrlo uspješna linija kućanskih aparata trenutačno se prodaje u trgovinama David Jones u Australiji
Sastojci
- Sastojci
- 200 g fettuccina
- 20 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- 8 listove svježe kadulje
- 150 g ricotte
- 30 g svježe naribanog parmezana
- 100 g pljesnivog sira
- sol i papar
Priprema
- 1. Skuhajte rigatone ili fettuccine prema uputama na pakiranju. Procijedite pastu i vratite u posudu.
- 2. Dodajte ricottu, naribani parmezan i usitnjen pljesnivi sir. Promiješajte.
- 3. Na tavici zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte listove kadulje i pržite ih tri minute sa svake strane.
- 4. Pastu razdijelite u obroke i poslužite s hrskavim listićima kadulje i malo maslaca. Pospite solju i paprom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama