Tjestenina s četiri vrste sira

S osam je godina Donna Hay ušla u kuhinju, zgrabila kuhaču i više se nije osvrtala. Donna je danas vodeća kulinarska urednica i najprodavanija autorica kuharica u Australiji. Njezina hrana, recepti i aranžmani koncentrirani su na uporabu jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lijepu prezentaciju. To je njezin zaštitni znak koji podiže standarde za kuhanje i časopisima diljem svijeta inspirira novu generaciju kuhara.

Donnina karijera kulinarskog pisca i urednika počela je kada je imala devetnaest godina, a s dvadeset pet postaje urednicom kulinarskog magazina Marie Claire. Donna takođe piše veoma popularnu kulinarsku kolumnu u nedjeljnim izdanjima novina News Limited i Herald. Izabrana je za jednog od “sedam veličanstvenih” pisaca o hrani na dodjeli međunarodnih nagrada u siječnju 2007. godine. Njezina vrlo uspješna linija kućanskih aparata trenutačno se prodaje u trgovinama David Jones u Australiji

Sastojci

  • Sastojci
  • 200 g fettuccina
  • 20 g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 8 listove svježe kadulje
  • 150 g ricotte
  • 30 g svježe naribanog parmezana
  • 100 g pljesnivog sira
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Skuhajte rigatone ili fettuccine prema uputama na pakiranju. Procijedite pastu i vratite u posudu.
  • 2. Dodajte ricottu, naribani parmezan i usitnjen pljesnivi sir. Promiješajte.
  • 3. Na tavici zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte listove kadulje i pržite ih tri minute sa svake strane.
  • 4. Pastu razdijelite u obroke i poslužite s hrskavim listićima kadulje i malo maslaca. Pospite solju i paprom.

Povezani recepti

Vidi sve