Tjestenina s brokulom

Napravi tjesteninu od brokule koji će svatko jesti s Primožem Dolničarem. 

Sastojci

  • 400 g brašna
  • 4 jaja
  • 2 prstohvata soli
  • svježi bosiljak
  • Za umak
  • srednje velika brokula
  • 500 g rajčice
  • 100 g slanih inćuna
  • 2 glavice luka kozjaka
  • 20 g celera
  • mrkva
  • 2 češnja mladoga češnjaka
  • sol
  • svježi origano
  • 3 žlice pinjola
  • 100 g svježega kozjeg sira
  • maslinovo ulje

Priprema

  • Priprema:
  • TJESTENINA
  • 1. Sastojke u mikseru lagano pomiješajte.
  • 2. Tijesto umijesite rukama.
  • 3. Tijesto umotajte u prozirnu foliju za hranu i pustite da pola sata odstoji.  
  • 4. Radnu plohu pospite brašnom i tijesto na tanko razvaljajte.
  • 5. Nožem razrežite tijesto na rezance.
  • 6. Rezance skuhajte al dente u slanoj vodi.
  • UMAK
  • 1. Luk kozjak nasjeckajte i popržite na maslacu.
  • 2. Celer narežite na trake i dodajte ga luku kozjaku.
  • 3. Nasjeckajte i ubacite mrkvu.
  • 4. Češnjak nasjeckajte i ubacite u tavu s ostalim povrćem.
  • 5. Prelijte sve vodom.
  • 6. Dodajte nasjeckani origano.
  • 7. Rajčice na nekoliko minuta stavite u vruću vodu.
  • 8. Rajčice ogulite.
  • 9. Rajčice narežite i dodajte ih ostalomu povrću u tavi.
  • 10. Prelijte vodom i posolite.
  • 11. Promiješajte i kuhajte otprilike 5-7 minuta.
  • 12. Umak od povrća pasirajte štapnim mikserom.
  • 13. Brokulu operite i kuhajte je na pari tri minute.
  • 14. Brokulu natrgajte na cvjetove i dodajte u umak.
  • 15. Dodajte slane inćune.  
  • 16. Polako umiješajte kuhane rezance. 
  • 17. Pinjole prepržite na maslinovu ulju.
  • Posluživanje: rezance s umakom stavite na tanjur i odozgo stavite malo mrvljenog kozjeg sira i sve pospite pinjolima.

Povezani recepti

Vidi sve