Tjestenina s brokulom
Recept iz: Primož Dolničar
1. Sastojke u mikseru lagano pomiješajte.
2. Tijesto umijesite rukama.
3. Tijesto umotajte u prozirnu foliju za hranu i pustite da pola sata odstoji.
4. Radnu plohu pospite brašnom i tijesto na tanko razvaljajte.
5. Nožem razrežite tijesto na rezance.
6. Rezance skuhajte al dente u slanoj vodi.
UMAK
1. Luk kozjak nasjeckajte i popržite na maslacu.
2. Celer narežite na trake i dodajte ga luku kozjaku.
3. Nasjeckajte i ubacite mrkvu.
4. Češnjak nasjeckajte i ubacite u tavu s ostalim povrćem.
5. Prelijte sve vodom.
6. Dodajte nasjeckani origano.
7. Rajčice na nekoliko minuta stavite u vruću vodu.
8. Rajčice ogulite.
9. Rajčice narežite i dodajte ih ostalomu povrću u tavi.
10. Prelijte vodom i posolite.
11. Promiješajte i kuhajte otprilike 5-7 minuta.
12. Umak od povrća pasirajte štapnim mikserom.
13. Brokulu operite i kuhajte je na pari tri minute.
14. Brokulu natrgajte na cvjetove i dodajte u umak.
15. Dodajte slane inćune.
16. Polako umiješajte kuhane rezance.
17. Pinjole prepržite na maslinovu ulju.
Posluživanje: rezance s umakom stavite na tanjur i odozgo stavite malo mrvljenog kozjeg sira i sve pospite pinjolima.
Sastojci
- Za tjesteninu400 g brašna 4 jaja 2 prstohvata soli svježi bosiljakZa umak srednje velika brokula 500 g rajčice 100 g slanih inćuna 2 glavice luka kozjaka 20 g celera mrkva 2 češnja mladoga češnjaka sol svježi origano 3 žlice pinjola 100 g svježega kozjeg sira maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće