Tjestenina od slanutka i cvjetača u umaku bolognaise
Recept iz: Donal Skehan
U mikseru kratko nasjeckajte cvjetaču tako da je zrnasta i istresite u zdjelu. Zatim u mikseru sitno nasjeckajte i gljive.
Zagrijte ulje u velikoj tavi i pržite luk na srednjoj vatri 5 minuta dok ne omekša pa dodajte češnjak, listiće chillija i ružmarin i propržite sve 30 sekundi. Dodajte cvjetaču i gljive, dobro začinite solju i paprom i pržite na jakoj vatri 6–7 minuta. Dodajte pire od rajčica i kuhajte još koju minutu.
Za to vrijeme kuhajte tjesteninu u loncu ključale, zasoljene vode 10 minuta. Ocijedite i sačuvajte 250 ml vode. Dodajte tjesteninu cvjetači i pomiješajte sve zajedno s pola parmezana 2–3 minute i dodajte vodu od tjestenine po potrebi. Poslužite poprskano ostatkom parmezana.
Sastojci
- 650 g cvjetače, izlomljene u cvjetiće
- 250 g kesten-gljive, fino nasjeckane
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 3 češnja češnjaka, zdrobljena
- dobar prstohvat listića chillija
- 2 izdanka ružmarina, listići skinuti i fino nasjeckani
- 3 žlice pirea od rajčice
- 300 g tjestenine od slanutka
- 40 g parmezana, fino nastruganog
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom