Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 650 g cvjetače, izlomljene u cvjetiće
  • 250 g kesten-gljive, fino nasjeckane
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 3 češnja češnjaka, zdrobljena
  • dobar prstohvat listića chillija
  • 2 izdanka ružmarina, listići skinuti i fino nasjeckani
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 300 g tjestenine od slanutka
  • 40 g parmezana, fino nastruganog

Priprema

  • 1. U mikseru kratko nasjeckajte cvjetaču tako da je zrnasta i istresite u zdjelu. Zatim u mikseru sitno nasjeckajte i gljive.
  • 2. Zagrijte ulje u velikoj tavi i pržite luk na srednjoj vatri 5 minuta dok ne omekša pa dodajte češnjak, listiće chillija i ružmarin i propržite sve 30 sekundi. Dodajte cvjetaču i gljive, dobro začinite solju i paprom i pržite na jakoj vatri 6–7 minuta. Dodajte pire od rajčica i kuhajte još koju minutu.
  • 3. Za to vrijeme kuhajte tjesteninu u loncu ključale, zasoljene vode 10 minuta. Ocijedite i sačuvajte 250 ml vode. Dodajte tjesteninu cvjetači i pomiješajte sve zajedno s pola parmezana 2–3 minute i dodajte vodu od tjestenine po potrebi. Poslužite poprskano ostatkom parmezana.

Povezani recepti

Vidi sve