Tjestenina od slanutka i cvjetača u umaku bolognaise
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 650 g cvjetače, izlomljene u cvjetiće
- 250 g kesten-gljive, fino nasjeckane
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 3 češnja češnjaka, zdrobljena
- dobar prstohvat listića chillija
- 2 izdanka ružmarina, listići skinuti i fino nasjeckani
- 3 žlice pirea od rajčice
- 300 g tjestenine od slanutka
- 40 g parmezana, fino nastruganog
Priprema
- 1. U mikseru kratko nasjeckajte cvjetaču tako da je zrnasta i istresite u zdjelu. Zatim u mikseru sitno nasjeckajte i gljive.
- 2. Zagrijte ulje u velikoj tavi i pržite luk na srednjoj vatri 5 minuta dok ne omekša pa dodajte češnjak, listiće chillija i ružmarin i propržite sve 30 sekundi. Dodajte cvjetaču i gljive, dobro začinite solju i paprom i pržite na jakoj vatri 6–7 minuta. Dodajte pire od rajčica i kuhajte još koju minutu.
- 3. Za to vrijeme kuhajte tjesteninu u loncu ključale, zasoljene vode 10 minuta. Ocijedite i sačuvajte 250 ml vode. Dodajte tjesteninu cvjetači i pomiješajte sve zajedno s pola parmezana 2–3 minute i dodajte vodu od tjestenine po potrebi. Poslužite poprskano ostatkom parmezana.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache
Recepti Luca Ciano
Mezze Maniche tjestenina sa škampima i pršutom