Tjestenina od graška s pestom, keljom i zapečenim rajčicama
Recept iz: Justine Schofield
Zagrijte pećnicu na 180°C. Zapecite cherry rajčice 20 minuta.
U posudi zavrele slane vode skuhajte tjesteninu prema uputama.
U međuvremenu, u blender ili sjeckalicu za hranu, dodajte bosiljak, jedan režanj češnjaka i pinjole i začinite soli i paprom i izmiješajte.
Mješavini dodajte maslinovo ulje, do željene gustoće.
U tavi za pečenje, maslinovo ulje i nasjeckani drugi režanj češnjaka, kelj i začinite soli i paprom.
Minutu prije kraja kuhanja tjestenine,dodajte je u tavu s keljom, malo vode od kuhanja tjestenine i dovoljnu količinu pesta prekrije tjesteninu.
Dodajte pečene cherry rajčice i malo maslinovog ulja da razrijedi umak.
Poslužite s dodatnim pinjolima i crnim paprom.
Sastojci
- 250g Tjestenine od graška (San Remo Pulse Pasta Green Peas Penne)
- 1 stručak bosiljka, otrgnutih listića
- 2 režnja češnjaka
- 1/2 šalice prženih pinjola, plus za ukrašavanje
- Sol i papar
- 1/2 glavice kelja, istrganih listova
- 10 cherry rajčica, prepolovljenih i zapečenih (180°C, 20 minuta)
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja