Zagrijte pećnicu na 180°C. Zapecite cherry rajčice 20 minuta.

U posudi zavrele slane vode skuhajte tjesteninu prema uputama.

U međuvremenu, u blender ili sjeckalicu za hranu, dodajte bosiljak, jedan režanj češnjaka i pinjole i začinite soli i paprom i izmiješajte.

Mješavini dodajte maslinovo ulje, do željene gustoće.

U tavi za pečenje, maslinovo ulje i nasjeckani drugi režanj češnjaka, kelj i začinite soli i paprom.

Minutu prije kraja kuhanja tjestenine,dodajte je u tavu s keljom, malo vode od kuhanja tjestenine i dovoljnu količinu pesta prekrije tjesteninu.

Dodajte pečene cherry rajčice i malo maslinovog ulja da razrijedi umak.

Poslužite s dodatnim pinjolima i crnim paprom.

 

 

Sastojci

  • 250g Tjestenine od graška (San Remo Pulse Pasta Green Peas Penne)
  • 1 stručak bosiljka, otrgnutih listića
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/2 šalice prženih pinjola, plus za ukrašavanje
  • Sol i papar
  • 1/2 glavice kelja, istrganih listova
  • 10 cherry rajčica, prepolovljenih i zapečenih (180°C, 20 minuta)
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve