Tjestenina linguine s vongolama

1. Kucnite školjkama o radnu plohu i ako se ne zatvore, bacite ih.

2. Zakuhajte zasoljenu vodu u velikom loncu da bude spremna za kuhanje tjestenine.

3. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, peršinove stabljike i rajčice, promiješajte i začinite s malo soli i papra. Pržite 3 do 4 minute dok rajčice ne počinju omekšavati – ali pazite da češnjak ne zagori.

4. Kuhate li sušenu tjesteninu, postupite prema uputama na pakiranju. U međuvremenu zagrijte ulje, dodajte školjke i bijelo vino te promiješajte da se sve školjke oblože. Kuhajte poklopljeno 3 do 4 minute, svako toliko tresući tavu, dok se sve školjke ne otvore. Ako se koja školjka nije otvorila, bacite je.

5. Ako kuhate svježu tjesteninu, kuhajte je u ključaloj vodi dok ne bude al dente. Ocijedite i dodajte tjesteninu školjkama, uz šaku sjeckanih listova peršina te obilno poškropite uljem. Promiješajte, pospite ostatkom peršina i poslužite.

Sastojci

  • Prijedlog za sušenu tjesteninu400 g tjestenine linguine ili tagliatelleAko rabite svježu tjesteninu tijesto za tjesteninu napravite od 400 g brašna 4 jaja i prstohvata soliSastojci1 kg malih školjki ostruganih i očišćenih 4 žlice maslinova ulja i još malo za prelijevanje 4 češnja češnjaka oguljena i sitno nasjeckana 1 veliki svežanj svježeg peršina posebno listova i stabljika sitno nasjeckanog 300 g cherry-rajčica prepolovljenih ili 300 g velikih crvenih rajčica nasjeckanih na kockice sitna sol i svježe mljeveni crni papar 200 ml bijelog vina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve