Tiramisu od kestena
Recept iz: Luca Ciano
Dosta vam je kesten pirea ili šlaga? Isprobajte tiramisu!
Sastojci
- Sastojci:
- 3 jaja, razdvojeni žumanjci i bjelanjci
- 60 g sitnog šećera
- 300 g mascarpone sira
- 200 g pirea od kuhanih kestena + 50 g za ukrašavanje
- 1 žlica Marsale ili žestokog pića po vašem izboru
- 200 ml toplog espressa ili jake kave
- 100 g Savoiardi (keksi od biskvita)
- kakao od tamne čokolade, za posipanje (visoke kvalitete)
Priprema
- Koristeći električni mikser, miksajte žumanjke i šećer dok smjesa ne postane blijeda i gusta. Pomoću velike žlice umiješajte mascarpone sir. Zatim dodajte pire od kestena i miješajte dok se ne sjedini.
- Miksajte bjelanjke dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Pažljivo umiješajte mascarpone sir u tri serije.
- Dodajte Marsalu u toplu kavu i brzo umačite biskvitne prstiće u smjesu, jedan po jedan. Zatim njima obložite dno posude kapaciteta 400g. Prekrijte polovicom mascarpone smjese. Još jednom ponovite slojeve, završite s mascarpone smjesom.
- Ostavite u hladnjaku minimalno šest sati ili preko noći, dok se desert ne stisne. Pospite s dovoljno kakaa i ribanim kestenima prije posluživanja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni leptirići
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni crème brulee
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cvijet
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne