Dosta vam je kesten pirea ili šlaga? Isprobajte tiramisu!

Sastojci

  • Sastojci:
  • 3 jaja, razdvojeni žumanjci i bjelanjci
  • 60 g sitnog šećera
  • 300 g mascarpone sira
  • 200 g pirea od kuhanih kestena + 50 g za ukrašavanje
  • 1 žlica Marsale ili žestokog pića po vašem izboru
  • 200 ml toplog espressa ili jake kave
  • 100 g Savoiardi (keksi od biskvita)
  • kakao od tamne čokolade, za posipanje (visoke kvalitete)

Priprema

  • Koristeći električni mikser, miksajte žumanjke i šećer dok smjesa ne postane blijeda i gusta. Pomoću velike žlice umiješajte mascarpone sir. Zatim dodajte pire od kestena i miješajte dok se ne sjedini.
  • Miksajte bjelanjke dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Pažljivo umiješajte mascarpone sir u tri serije.
  • Dodajte Marsalu u toplu kavu i  brzo umačite biskvitne prstiće u smjesu, jedan po jedan. Zatim njima obložite dno posude kapaciteta 400g. Prekrijte polovicom mascarpone smjese. Još jednom ponovite slojeve, završite s mascarpone smjesom.
  • Ostavite u hladnjaku minimalno šest sati ili preko noći, dok se desert ne stisne. Pospite s dovoljno kakaa i ribanim kestenima prije posluživanja.

Povezani recepti

Vidi sve