Tiramisu

 

Priprema

Odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Umutimo bjelanjke u čvrsti snijeg i spremimo u hladnjak. Žutanjke sa šećerom mutimo ručnim mikserom dok se šećer ne rastopi. Jednom kad pomiješamo žutanjke i šećer potrebno ih je čim prije izraditi kako nam se ne bi stvorile grudice. Dodajemo mascarpone te nastavljamo miješati dok se sastojci dobro ne pomiješaju. Po želji dodamo malo likera (baileys). Silikonskom špatulom/lopaticom lagano i postepeno umiješamo snijeg od bjelanjaka.

Na dno pravokutne staklene posude posložimo piškote te prelijemo s 150ml ohlađene kave. Namažemo sloj kreme te potom složimo još jedan red piškota koje smo prije pojedinačno namočili u preostaloj kavi. Prelijemo ostatkom kreme i izravnamo špatulom. Za kraj pospemo kakaom i stavimo kolač u hladnjak.

Serviranje

Odrežemo pravilnu kocku tiramisua i serviramo.

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 300-400 g piškota za tiramisu
  • 300 ml ohlađene zaslađene espresso kave
  • 4 svje
  • 500 g sira mascarpone
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g kakaa u p
  • Baileys likera po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve