Tiramisu

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 300-400 g piškota za tiramisu
  • 300 ml ohlađene zaslađene espresso kave
  • 4 svje
  • 500 g sira mascarpone
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g kakaa u p
  • Baileys likera po želji

Priprema

  • 1. Odvojimo bjelanjke od žutanjaka.
  • 2. Umutimo bjelanjke u čvrsti snijeg i spremimo u hladnjak.
  • 3. Žutanjke sa šećerom mutimo ručnim mikserom dok se šećer ne rastopi.
  • 4. Jednom kad pomiješamo žutanjke i šećer potrebno ih je čim prije izraditi kako nam se ne bi stvorile grudice.
  • 5. Dodajemo mascarpone te nastavljamo miješati dok se sastojci dobro ne pomiješaju.
  • 6. Po želji dodamo malo likera (baileys).
  • 7. Silikonskom špatulom/lopaticom lagano i postepeno umiješamo snijeg od bjelanjaka.
  • 8. Na dno pravokutne staklene posude posložimo piškote te prelijemo s 150ml ohlađene kave.
  • 9. Namažemo sloj kreme te potom složimo još jedan red piškota koje smo prije pojedinačno namočili u preostaloj kavi.
  • 10. Prelijemo ostatkom kreme i izravnamo špatulom.
  • 11. Za kraj pospemo kakaom i stavimo kolač u hladnjak.
  • 12. Odrežemo pravilnu kocku tiramisua i serviramo.

Povezani recepti

Vidi sve