Tiramisu
Recept iz: David Skoko
Priprema
Odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Umutimo bjelanjke u čvrsti snijeg i spremimo u hladnjak. Žutanjke sa šećerom mutimo ručnim mikserom dok se šećer ne rastopi. Jednom kad pomiješamo žutanjke i šećer potrebno ih je čim prije izraditi kako nam se ne bi stvorile grudice. Dodajemo mascarpone te nastavljamo miješati dok se sastojci dobro ne pomiješaju. Po želji dodamo malo likera (baileys). Silikonskom špatulom/lopaticom lagano i postepeno umiješamo snijeg od bjelanjaka.
Na dno pravokutne staklene posude posložimo piškote te prelijemo s 150ml ohlađene kave. Namažemo sloj kreme te potom složimo još jedan red piškota koje smo prije pojedinačno namočili u preostaloj kavi. Prelijemo ostatkom kreme i izravnamo špatulom. Za kraj pospemo kakaom i stavimo kolač u hladnjak.
Serviranje
Odrežemo pravilnu kocku tiramisua i serviramo.
Sastojci
- Namirnice
- 300-400 g piškota za tiramisu
- 300 ml ohlađene zaslađene espresso kave
- 4 svje
- 500 g sira mascarpone
- 100 g šećera u prahu
- 50 g kakaa u p
- Baileys likera po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima