Tiramisu
Recept iz: Michela Chiappa

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.
Sastojci
- 3 srednje velika jaja po mogućnosti iz slobodnog uzgoja ili organski odvojeni žumanjci od bjelanjaka
- 3 žlice sitnog kristalnog šećera
- 250 g sira mascarpone
- 2–3 žlice kakao praha
- 250 ml vina Marsala u plitkoj posudi
- 250 ml jake crne kave (idealno bi bilo espressa) u plitkoj posudi
- 1 paket od 200 g piškota (ako možete nabavite Savoiardi)
Priprema
- 1. Pripremite kremastu smjesu: odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite žumanjke sa šećerom u zdjeli ili električnim mikserom dok ne postane kremasto i prozračno. U velikoj zdjeli čvrsto istucite snijeg od bjelanjaka. Dodajte mascarpone u žumanjke te dobro umijesite da se smjesa sjedini, a potom nježno umijesite snijeg od bjelanjaka – pazite da sačuvate zrak u kremastoj smjesi.
- 2. Premažite posudu promjera oko 22 cm i duboku 10 cm (idealno bi bilo da je posuda staklena) tankim slojem kreme. S pomoću cjedila za čaj raspršite po njoj malo kakaova praha.
- 3. Umačite piškote, jednu po jednu, kratko u Marsalu, a potom u kavu. Pazite da ne upiju previše tekućine da ne postanu gnjecave. Poslažite sloj namočenih piškota po kakaovu prahu.
- 4. Ponavljajte postupak, naizmjence slažući sloj kreme, kakaova praha i namočenih piškota, a završite slojem kreme. Svaki sloj kreme treba biti debeo tek toliko da prekrije piškote. Nemojte nanositi previše debele slojeve. Idealno bi bilo dobiti pet slojeva. Lagano pospite s još kakaova praha i stavite u hladnjak da se hladi barem 1 h ili preko noći.
- Savjet: Dok slažete slojeve u posudu, pazite da ništa ne curi sa strane, kako bi se lijepo vidjeli uredni slojevi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća