Opis

Postupak

1. Pripremite kremastu smjesu: odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite žumanjke sa šećerom u zdjeli ili električnim mikserom dok ne postane kremasto i prozračno. U velikoj zdjeli čvrsto istucite snijeg od bjelanjaka. Dodajte mascarpone u žumanjke te dobro umijesite da se smjesa sjedini, a potom nježno umijesite snijeg od bjelanjaka – pazite da sačuvate zrak u kremastoj smjesi.

2. Premažite posudu promjera oko 22 cm i duboku 10 cm (idealno bi bilo da je posuda staklena) tankim slojem kreme. S pomoću cjedila za čaj raspršite po njoj malo kakaova praha.

3. Umačite piškote, jednu po jednu, kratko u Marsalu, a potom u kavu. Pazite da ne upiju previše tekućine da ne postanu gnjecave. Poslažite sloj namočenih piškota po kakaovu prahu.

4. Ponavljajte postupak, naizmjence slažući sloj kreme, kakaova praha i namočenih piškota, a završite slojem kreme. Svaki sloj kreme treba biti debeo tek toliko da prekrije piškote. Nemojte nanositi previše debele slojeve. Idealno bi bilo dobiti pet slojeva. Lagano pospite s još kakaova praha i stavite u hladnjak da se hladi barem 1 h ili preko noći.

Savjet:

Dok slažete slojeve u posudu, pazite da ništa ne curi sa strane, kako bi se lijepo vidjeli uredni slojevi.

Sastojci

Sastojci

  • 3 srednje velika jaja
  • po mogućnosti iz slobodnog uzgoja ili organska
  • odvojeni žumanjci od bjelanjaka
  • 3 žlice sitnog kristalnog šećera
  • 250 g sira mascarpone
  • 2–3 žlice kakao praha
  • 250 ml vina Marsala
  • u plitkoj posudi
  • 250 ml jake crne kave (idealno bi bilo espressa)
  • u plitkoj posudi
  • 1 paket od 200 g piškota (ako možete
  • nabavite Savoiardi)

Povezani recepti