Tiramisini

Nigella Lawson rođena je 6. siječnja 1960. godine u Londonu. Nakon fakulteta radila je kao književni kritičar te kritičar restorana da bi kasnije postala zamjenica urednika The Sunday Timesa. Radila je i kao novinar freelancer, pišući za brojne novine i časopise. 1998. izdala je svoju prvu kuharicu - "Kako jesti", koja je ubrzo postala best seller, a godinu nakon krenula i njezina prva televizijska serija - "Nigella Bites". Od tada je izdala još 10 knjiga o kulinarstvu i postala prepoznatljiva TV ličnost.

Sastojci

  • 100 ml espressa ili jake instant kave
  • 30 ml likera od kave
  • 4 Savoiardi keksa (biskvitni prstići)
  • 2 bjelanjaka
  • 250 g mascarpone sira
  • 42 g meda
  • 30 ml Marsala vina
  • 4 g kakaa u prahu

Priprema

  • 1. Napravite espresso i izlijte ga u vatrostalnu zdjelicu, dodajte liker od kave i ostavite da se ohladi - 10 minuta s vanjske strane prozora kada je hladan dan, uvijek upali!
  • 2. Izlomite svaki biskvitni Savoiardi prstić na četiri dijela i spustite po jedan komadić u četiri male martini čaše, zatim ih prelijte ohlađenim espressom. Lagano ih pritisnite, kako biste bili sigurni da su potpuno namočeni.
  • 3. Koristeći električni mikser, tucite bjelanjake u zdjeli dok se ne stvore mekani vrhovi kada maknete mikser, ostavite sa strane.
  • 4. Izvadite mascarpone u drugu zdjelu, dodajte med: volim kako nježna slatkoća oženi Marsalu (premda bi i šećer bio u redu). Miksajte (nema potrebe za ponovnim pranjem miksera) i kada postane glatko, lagano umiješajte Marsalu.
  • 5. Lagano umiješajte bjelanjak, po jednu trećinu, zatim smjesu prebacite preko svakog umočenog prstića u čašama, koristeći žlicu kako bi formirali elegantan vrh.
  • 6. Ostavite ih hladnjaku barem 20 minuta, do 24 sata, zatim ih prije serviranja pospite kakaom, koji ste prosijali kroz sito.

Povezani recepti

Vidi sve