Tiramisini
Recept iz: Nigella Lawson
Napravite espresso i izlijte ga u vatrostalnu zdjelicu, dodajte liker od kave i ostavite da se ohladi - 10 minuta s vanjske strane prozora kada je hladan dan, uvijek upali!
Izlomite svaki biskvitni Savoiardi prstić na četiri dijela i spustite po jedan komadić u četiri male martini čaše, zatim ih prelijte ohlađenim espressom. Lagano ih pritisnite, kako biste bili sigurni da su potpuno namočeni.
Koristeći električni mikser, tucite bjelanjake u zdjeli dok se ne stvore mekani vrhovi kada maknete mikser, ostavite sa strane.
Izvadite mascarpone u drugu zdjelu, dodajte med: volim kako nježna slatkoća oženi Marsalu (premda bi i šećer bio u redu). Miksajte (nema potrebe za ponovnim pranjem miksera) i kada postane glatko, lagano umiješajte Marsalu.
Lagano umiješajte bjelanjak, po jednu trećinu, zatim smjesu prebacite preko svakog umočenog prstića u čašama, koristeći žlicu kako bi formirali elegantan vrh.
Ostavite ih hladnjaku barem 20 minuta, do 24 sata, zatim ih prije serviranja pospite kakaom, koji ste prosijali kroz sito.
Sastojci
- 100 ml espressa ili jake instant kave
- 30 ml likera od kave
- 4 Savoiardi keksa (biskvitni prstići)
- 2 bjelanjaka
- 250 g mascarpone sira
- 42 g meda
- 30 ml Marsala vina
- 4 g kakaa u prahu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nigella Lawson
Pile s limunom i orzo tjesteninom
Recepti Nigella Lawson
Staromodna sendvič štruca
Recepti Nigella Lawson
Odrezak s eliksirom od inćuna
Recepti Nigella Lawson
Tjestenina s toskanskim keljom i 'Ndujom
Recepti Nigella Lawson
Riblji štapići s bhortom
Recepti Nigella Lawson
Čokoladna torta s maslacem od kikirikija
Recepti Nigella Lawson
Talijansko pečeno pile s paprikom i maslinama
Recepti Nigella Lawson
Čokoladni kolač s maslinovim uljem
Recepti Nigella Lawson
JanjećI kotleti s mentom, čilijem i zlatnim krumpirima
Recepti Nigella Lawson
Mali patlidžani s origanom i crvenim lukom