Tiramisini

Tiramisini

Opis

Napravite espresso i izlijte ga u vatrostalnu zdjelicu, dodajte liker od kave i ostavite da se ohladi - 10 minuta s vanjske strane prozora kada je hladan dan, uvijek upali!

Izlomite svaki biskvitni Savoiardi prstić na četiri dijela i spustite po jedan komadić u četiri male martini čaše, zatim ih prelijte ohlađenim espressom. Lagano ih pritisnite, kako biste bili sigurni da su potpuno namočeni.

Koristeći električni mikser, tucite bjelanjake u zdjeli dok se ne stvore mekani vrhovi kada maknete mikser, ostavite sa strane.

Izvadite mascarpone u drugu zdjelu, dodajte med: volim kako nježna slatkoća oženi Marsalu (premda bi i šećer bio u redu). Miksajte (nema potrebe za ponovnim pranjem miksera) i kada postane glatko, lagano umiješajte Marsalu.

Lagano umiješajte bjelanjak, po jednu trećinu, zatim smjesu prebacite preko svakog umočenog prstića u čašama, koristeći žlicu kako bi formirali elegantan vrh.

Ostavite ih hladnjaku barem 20 minuta, do 24 sata, zatim ih prije serviranja pospite kakaom, koji ste prosijali kroz sito.

Sastojci

  • 100 ml espressa ili jake instant kave
  • 30 ml likera od kave
  • 4 Savoiardi keksa (biskvitni prstići)
  • 2 bjelanjaka
  • 250 g mascarpone sira
  • 42 g meda
  • 30 ml Marsala vina
  • 4 g kakaa u prahu

Povezani recepti