Priprema

Skuhajte espresso i ulijte ga u vatrostalni vrč, dodajte čokoladni liker pa ostavite da se ohladi - obično je dosta 10 minuta vani kad je hladan dan!

Svaki keks prelomite na četiri komada i stavite ih u male čaše za martini pa prelijte smjesom s espressom. Nježno pritisnite kako bi se svi keksi natopili.

Ručnim električnim mikserom napravite snijeg od bjelanjaka i nakratko odložite.

Mascarpone stavite u zdjelu i dodajte med. Volim kako se njegova lagana slatkoća spaja s Marsala vinom (iako bi i šećer bio dobar). Tucite mikserom (ne treba čistiti metlice) i kada smjesa postane ravnomjerna dodajte Marsala vino.

Lagano dodajte bjelanjke, trećinu po trećinu, a zatim tu smjesu stavite na pijane kekse u svakoj čaši tako da žlicom napravite elegantni vrh.

Neka stoje u hladnjaku najmanje 20 minuta do 24 sata. Prije posluživanja ukrasite kakaom koristeći sitno sito. 

Sastojci

  • Sastojci100 ml espressa ili jake instant kave 2 žlice likera od kave 4 Savoiardy keksa (fini keksi kao piškote) 2 bjelanjka iz slobodnog uzgoja 250 g mascarponea 2 žlice meda 2 žlice Marsala vina 1 žličica kakaa u prahu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve