Tiramisini
Recept iz: Nigella Lawson
Priprema
Skuhajte espresso i ulijte ga u vatrostalni vrč, dodajte čokoladni liker pa ostavite da se ohladi - obično je dosta 10 minuta vani kad je hladan dan!
Svaki keks prelomite na četiri komada i stavite ih u male čaše za martini pa prelijte smjesom s espressom. Nježno pritisnite kako bi se svi keksi natopili.
Ručnim električnim mikserom napravite snijeg od bjelanjaka i nakratko odložite.
Mascarpone stavite u zdjelu i dodajte med. Volim kako se njegova lagana slatkoća spaja s Marsala vinom (iako bi i šećer bio dobar). Tucite mikserom (ne treba čistiti metlice) i kada smjesa postane ravnomjerna dodajte Marsala vino.
Lagano dodajte bjelanjke, trećinu po trećinu, a zatim tu smjesu stavite na pijane kekse u svakoj čaši tako da žlicom napravite elegantni vrh.
Neka stoje u hladnjaku najmanje 20 minuta do 24 sata. Prije posluživanja ukrasite kakaom koristeći sitno sito.
Sastojci
- Sastojci100 ml espressa ili jake instant kave 2 žlice likera od kave 4 Savoiardy keksa (fini keksi kao piškote) 2 bjelanjka iz slobodnog uzgoja 250 g mascarponea 2 žlice meda 2 žlice Marsala vina 1 žličica kakaa u prahu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nigella Lawson
Pile s limunom i orzo tjesteninom
Recepti Nigella Lawson
Staromodna sendvič štruca
Recepti Nigella Lawson
Odrezak s eliksirom od inćuna
Recepti Nigella Lawson
Tjestenina s toskanskim keljom i 'Ndujom
Recepti Nigella Lawson
Riblji štapići s bhortom
Recepti Nigella Lawson
Čokoladna torta s maslacem od kikirikija
Recepti Nigella Lawson
Talijansko pečeno pile s paprikom i maslinama
Recepti Nigella Lawson
Čokoladni kolač s maslinovim uljem
Recepti Nigella Lawson
JanjećI kotleti s mentom, čilijem i zlatnim krumpirima
Recepti Nigella Lawson
Tiramisini