Tikvice s metvicom i maslacem

- Narežite tikvice na tanke, dugačke, dijagonalne kriške.
- U tavi za prženje zagrijte polovicu ulja. Kada postane vruće, dodajte zdrobljeni češnjak.
- Pržite tikvice s obje strane dok ne porumene.
- Kako biste napravili marinadu, narežite limun na tanke kriške i stavite ga u posudu za serviranje. Dodajte 2 sjeckana češnja češnjaka, 3 grančice metvice, sve začine i preostalo maslinovo ulje.
- U posudu dodajte tikvice i okrećite ih u marinadi, pospite odozgo sušenom metvicom i pustite da odstoje 10 minuta.
- U neopranu tavu u kojoj su se pekle tikvice dodajte maslac, zagrijte maslac da dobije orašasti okus (ne smije zagorjeti), izvadite zdrobljeni češnjak te ostavite da se malo ohladi.
- Lagano umiješajte maslac u jogurt u koji ste dodali svježi limunov sok.
- Izvadite grančice svježe metvice iz mariniranih tikvica te dodajte jogurt. Narežite preostalu svježu metvicu i pospite odozgo.
Sastojci
- Sastojci2 tikvice 6 žlica maslinova ulja 4 češnja češnjaka 1.5 limun 4 grančice metvice prstohvat sušene metvice 20 g maslac za prženje 150 g jogurta sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira