Tikvice s metvicom i maslacem

Tikvice s metvicom i maslacem

Opis

  1. Narežite tikvice na tanke, dugačke, dijagonalne kriške.  
  2. U tavi za prženje zagrijte polovicu ulja. Kada postane vruće, dodajte zdrobljeni češnjak.
  3. Pržite tikvice s obje strane dok ne porumene.
  4. Kako biste napravili marinadu, narežite limun na tanke kriške i stavite ga u posudu za serviranje. Dodajte 2 sjeckana češnja češnjaka, 3 grančice metvice, sve začine i preostalo maslinovo ulje.
  5. U posudu dodajte tikvice i okrećite ih u marinadi, pospite odozgo sušenom metvicom i pustite da odstoje 10 minuta.
  6. U neopranu tavu u kojoj su se pekle tikvice dodajte maslac, zagrijte maslac da dobije orašasti okus (ne smije zagorjeti), izvadite zdrobljeni češnjak te ostavite da se malo ohladi.
  7. Lagano umiješajte maslac u jogurt u koji ste dodali svježi limunov sok.
  8. Izvadite grančice svježe metvice iz mariniranih tikvica te dodajte jogurt. Narežite preostalu svježu metvicu i pospite odozgo. 

Sastojci

Sastojci

  • 2 tikvice
  • 6 žlica maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 1.5 limun
  • 4 grančice metvice
  • prstohvat sušene metvice
  • 20 g maslac za prženje
  • 150 g jogurta
  • sol i papar

Povezani recepti