Tikvica punjena na azijski način
Recept iz: Danny Jansen
Priprema
Punjena tikvica
· Pećnicu ugrijte na 175 °C.
· Tikvicu prepolovite po duljini i odstranite sjemenke tako da dobijete lijepu udubinu.
· Miješano meso pomiješajte s prženim lukom, jajetom, četvrtinom krušnih mrvica, sambalom, ketchupom i mljevenim sjemenkama korijandra. Dobro umijesite.
· Miješano meso posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
· Tikvice napunite miješanim mesom i gornju stranu pospite s nešto krušnih mrvica.
· Tikvice pecite u vatrostalnoj posudi oko 25 minuta.
· Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
Povrće iz woka
· Tikvicu narežite na kockice.
· Papriku prepolovite i odstranite sjemenke. Narežite papriku na jednake trake.
· Češnjak ogulite i nasjeckajte. Crveni luk ogulite i narežite na komade.
· U woku zagrijte malo ulja. Na ulju pržite luk, kurkumu, sjemenke korijandra, crvenu papriku i tikvicu oko 4 minute.
· Sve začinite umakom hoisin.
Posluživanje
Punjene tikvice poslužite s rižom i povrćem iz woka.
Sastojci
- Punjena tikvica 1 tikvica 200 g miješanog mljevenog mesa 1 žlica prženog luka pola jaja 2 žlice krušnih mrvica 1 žličica sambala 1 žličica ketchupa 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra 200 g smeđe rižePovrće iz woka pola tikvice 1 crvena paprika 1 glavica crvenog luka suncokretovo ulje 1 žličica kurkume 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra 1 žlica umaka hoisinDodatne potrepštine Ulje za prženje vatrostalna posuda wok
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Danny Jansen
Panirani mango s čokoladnim mousseom
Recepti Danny Jansen
Brzi recept za ukiseljeno povrće
Recepti Danny Jansen
Povrće iz woka s kozicama s češnjakom
Recepti Danny Jansen
Okruglice u umaku od kikirikija
Recepti Danny Jansen
Bala bala
Recepti Danny Jansen
Tortilje sa salatom gado gado
Recepti Danny Jansen
Pohana piletina padang
Recepti Danny Jansen
Džepići s nadjevom od skuše
Recepti Danny Jansen
Rebarca na balijski način