Tikvica punjena na azijski način

Priprema

 

Punjena tikvica

·        Pećnicu ugrijte na 175 °C.

·        Tikvicu prepolovite po duljini i odstranite sjemenke tako da dobijete lijepu udubinu.

·        Miješano meso pomiješajte s prženim lukom, jajetom, četvrtinom krušnih mrvica, sambalom, ketchupom i mljevenim sjemenkama korijandra. Dobro umijesite.

·        Miješano meso posolite i začinite svježe mljevenim paprom.

·        Tikvice napunite miješanim mesom i gornju stranu pospite s nešto krušnih mrvica.

·        Tikvice pecite u vatrostalnoj posudi oko 25 minuta.

·        Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.

 

Povrće iz woka

·        Tikvicu narežite na kockice.

·        Papriku prepolovite i odstranite sjemenke. Narežite papriku na jednake trake.

·        Češnjak ogulite i nasjeckajte. Crveni luk ogulite i narežite na komade.

·        U woku zagrijte malo ulja. Na ulju pržite luk, kurkumu, sjemenke korijandra, crvenu papriku i tikvicu oko 4 minute.

·        Sve začinite umakom hoisin.

 

 

Posluživanje

Punjene tikvice poslužite s rižom i povrćem iz woka.

Sastojci

  • Punjena tikvica 1 tikvica 200 g miješanog mljevenog mesa 1 žlica prženog luka pola jaja 2 žlice krušnih mrvica 1 žličica sambala 1 žličica ketchupa 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra 200 g smeđe rižePovrće iz woka pola tikvice 1 crvena paprika 1 glavica crvenog luka suncokretovo ulje 1 žličica kurkume 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra 1 žlica umaka hoisinDodatne potrepštine Ulje za prženje vatrostalna posuda wok

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve