Tikvica punjena na azijski način

Napravi Tikvice na azijski način s Danny Jansenom

Sastojci

  • 1 tikvica
  • 200 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 žlica prženog luka
  • pola jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žličica sambala
  • 1 žličica ketchupa
  • 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra
  • 200 g smeđe riže
  • pola tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crvenog luka
  • suncokretovo ulje
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra
  • 1 žlica umaka hoisin

Priprema

  • ·        Pećnicu ugrijte na 175 °C.
  • ·        Tikvicu prepolovite po duljini i odstranite sjemenke tako da dobijete lijepu udubinu.
  • ·        Miješano meso pomiješajte s prženim lukom, jajetom, četvrtinom krušnih mrvica, sambalom, ketchupom i mljevenim sjemenkama korijandra. Dobro umijesite.
  • ·        Miješano meso posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
  • ·        Tikvice napunite miješanim mesom i gornju stranu pospite s nešto krušnih mrvica.
  • ·        Tikvice pecite u vatrostalnoj posudi oko 25 minuta.
  • ·        Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  • ·        Tikvicu narežite na kockice.
  • ·        Papriku prepolovite i odstranite sjemenke. Narežite papriku na jednake trake.
  • ·        Češnjak ogulite i nasjeckajte. Crveni luk ogulite i narežite na komade.
  • ·        U woku zagrijte malo ulja. Na ulju pržite luk, kurkumu, sjemenke korijandra, crvenu papriku i tikvicu oko 4 minute.
  • ·        Sve začinite umakom hoisin.
  • Punjene tikvice poslužite s rižom i povrćem iz woka.

Povezani recepti

Vidi sve