Tikvica punjena na azijski način

Tikvica punjena na azijski način

Opis

Priprema

 

Punjena tikvica

·        Pećnicu ugrijte na 175 °C.

·        Tikvicu prepolovite po duljini i odstranite sjemenke tako da dobijete lijepu udubinu.

·        Miješano meso pomiješajte s prženim lukom, jajetom, četvrtinom krušnih mrvica, sambalom, ketchupom i mljevenim sjemenkama korijandra. Dobro umijesite.

·        Miješano meso posolite i začinite svježe mljevenim paprom.

·        Tikvice napunite miješanim mesom i gornju stranu pospite s nešto krušnih mrvica.

·        Tikvice pecite u vatrostalnoj posudi oko 25 minuta.

·        Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.

 

Povrće iz woka

·        Tikvicu narežite na kockice.

·        Papriku prepolovite i odstranite sjemenke. Narežite papriku na jednake trake.

·        Češnjak ogulite i nasjeckajte. Crveni luk ogulite i narežite na komade.

·        U woku zagrijte malo ulja. Na ulju pržite luk, kurkumu, sjemenke korijandra, crvenu papriku i tikvicu oko 4 minute.

·        Sve začinite umakom hoisin.

 

 

Posluživanje

Punjene tikvice poslužite s rižom i povrćem iz woka.

Sastojci

Punjena tikvica

  • 1 tikvica
  • 200 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 žlica prženog luka
  • pola jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žličica sambala
  • 1 žličica ketchupa
  • 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra
  • 200 g smeđe riže

Povrće iz woka

  • pola tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crvenog luka
  • suncokretovo ulje
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica mljevenih sjemenki korijandra
  • 1 žlica umaka hoisin

Dodatne potrepštine

  • Ulje za prženje
  • vatrostalna posuda
  • wok

Povezani recepti