Thermidor jastoga na roštilju

Thomas Kerridge engleski je kuhar s Michelinovom zvjezdicom koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji po osnivanju gastropuba s Michelinovom zvjezdicom pod nazivom The Hand & Flowers, Kerridge je poznat i po svojim pojavljivanjima u reality kulinarskim programima MasterChef, Saturday Kitchen i Great British Menu.

Sastojci

  • Sastojci
  • 2 jastoga (težine oko 700 g svaki) prepolovljena
  • Za maslac:
  • 150 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi.
  • 1 velika ljutika, sitno narezana
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica Dijon senfa
  • korica 1 limuna
  • 70 g ribanog parmezana
  • 1 žumanjak
  • ½ žličice kajenskog papra
  • prstohvat soli
  • Za posluživanje trebate:
  • hrskavi kruh
  • svježa potočarka
  • kriške limuna

Priprema

  • 1. Prethodno zagrijte roštilj s vrućim ugljenom.
  • 2. Za izradu smjese s maslacem dodajte sve sastojke u zdjelu i tucite dok se potpuno ne sjedine.
  • 3. Položite polovice jastoga na dasku za rezanje i lagano udarite po kandžama stražnjom stranom noža kako biste ih otvorili. To će pomoći da se meso u kandžama skuha jednako brzo kao i meso iz repa u sredini.
  • 4. Stavite polovice jastoga na metalni pladanj i žlicom premažite maslacem svaku polovicu jastoga. Pokrijte roštilj poklopcem i pecite oko 12-15 minuta ili dok meso jastoga ne bude pečeno.
  • 5. Uklonite s roštilja i poslužite na tanjurima s polovicama limuna, potočarkom i malo hrskavog kruha da upije sav sok maslaca od jastoga.

Povezani recepti

Vidi sve