Thermidor jastoga na roštilju
Recept iz: Tom Kerridge
Thomas Kerridge engleski je kuhar s Michelinovom zvjezdicom koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji po osnivanju gastropuba s Michelinovom zvjezdicom pod nazivom The Hand & Flowers, Kerridge je poznat i po svojim pojavljivanjima u reality kulinarskim programima MasterChef, Saturday Kitchen i Great British Menu.
Sastojci
- Sastojci
- 2 jastoga (težine oko 700 g svaki) prepolovljena
- Za maslac:
- 150 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi.
- 1 velika ljutika, sitno narezana
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
- 1 žlica nasjeckanog češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica Dijon senfa
- korica 1 limuna
- 70 g ribanog parmezana
- 1 žumanjak
- ½ žličice kajenskog papra
- prstohvat soli
- Za posluživanje trebate:
- hrskavi kruh
- svježa potočarka
- kriške limuna
Priprema
- 1. Prethodno zagrijte roštilj s vrućim ugljenom.
- 2. Za izradu smjese s maslacem dodajte sve sastojke u zdjelu i tucite dok se potpuno ne sjedine.
- 3. Položite polovice jastoga na dasku za rezanje i lagano udarite po kandžama stražnjom stranom noža kako biste ih otvorili. To će pomoći da se meso u kandžama skuha jednako brzo kao i meso iz repa u sredini.
- 4. Stavite polovice jastoga na metalni pladanj i žlicom premažite maslacem svaku polovicu jastoga. Pokrijte roštilj poklopcem i pecite oko 12-15 minuta ili dok meso jastoga ne bude pečeno.
- 5. Uklonite s roštilja i poslužite na tanjurima s polovicama limuna, potočarkom i malo hrskavog kruha da upije sav sok maslaca od jastoga.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Dagnje na provansalski
Recepti Ainsley Harriott
Maryne špagete s dagnjama
Recepti Ainsley Harriott
Pikantne pržene kamenice s kiselim krastavcem s otoka Bruny
Recepti Luca Ciano
Špageti s vongolama i butargom
Recepti Adam Liaw
Kraljevski rak s crvenim maslacem i usoljenim žumanjcima
Recepti Donal Skehan
Kinsale rolada od jastoga
Recepti Adam Liaw
Smeđi rak u pivu s majonezom od smeđeg maslaca
Recepti Rachel Allen
Španjolske školjke
Recepti Mary Berry
Špageti s vongolama
Recepti Rick Stein
Gusta juha od školjaka u zdjelicama od kiselog tijesta