Opis
Nekoliko sati prije pečenja stavite tjesteninu u hladnu vodu da omekša. Izrežite češnjak, luk, mrkvu i kupus na tanke trake. Čili izrežite na kolute, a đumbir na tanke štapiće.
Zagrijte tavu ili wok-tavu da bude vruća. Na tavu dodajte ulje i kratko popržite češnjak, mrkvu, luk, đumbir i čili. Dodajte Pak choi i kozice i nastavite peći još trenutak, cijelo vrijeme miješajući. Umiješajte umak od kamenice i soju. Pustite da zakuha i dodajte tjesteninu i klice. Nekoliko puta protresite wok da se tjestenina zagrije. Sojom se pojačava slanost. Umiješajte još popržene sjemenke sezama i listove korijandra. U wok iscijedite sok od limete. Uživajte.
Zagrijte tavu ili wok-tavu da bude vruća. Na tavu dodajte ulje i kratko popržite češnjak, mrkvu, luk, đumbir i čili. Dodajte Pak choi i kozice i nastavite peći još trenutak, cijelo vrijeme miješajući. Umiješajte umak od kamenice i soju. Pustite da zakuha i dodajte tjesteninu i klice. Nekoliko puta protresite wok da se tjestenina zagrije. Sojom se pojačava slanost. Umiješajte još popržene sjemenke sezama i listove korijandra. U wok iscijedite sok od limete. Uživajte.
Sastojci
- 300 g repova divovskih kozica
- 300 g tjestenine
- 3 češnja češnjaka
- 1 luk
- 30 g đumbira
- 1 crveni čili
- 1 mrkva
- 1 Pak choi (kineska blitva)
- 1.5 dl soje
- 1.5 dl umaka od kamenice
- Klica po svom ukusu
- Sok od limete
- Pržene sjemenke sezama
- Listovi korijandra
- Ulje za pečenje