Thai style tjestenina: rakovi i pečena tjestenina
Nekoliko sati prije pečenja stavite tjesteninu u hladnu vodu da omekša. Izrežite češnjak, luk, mrkvu i kupus na tanke trake. Čili izrežite na kolute, a đumbir na tanke štapiće.
Zagrijte tavu ili wok-tavu da bude vruća. Na tavu dodajte ulje i kratko popržite češnjak, mrkvu, luk, đumbir i čili. Dodajte Pak choi i kozice i nastavite peći još trenutak, cijelo vrijeme miješajući. Umiješajte umak od kamenice i soju. Pustite da zakuha i dodajte tjesteninu i klice. Nekoliko puta protresite wok da se tjestenina zagrije. Sojom se pojačava slanost. Umiješajte još popržene sjemenke sezama i listove korijandra. U wok iscijedite sok od limete. Uživajte.
Zagrijte tavu ili wok-tavu da bude vruća. Na tavu dodajte ulje i kratko popržite češnjak, mrkvu, luk, đumbir i čili. Dodajte Pak choi i kozice i nastavite peći još trenutak, cijelo vrijeme miješajući. Umiješajte umak od kamenice i soju. Pustite da zakuha i dodajte tjesteninu i klice. Nekoliko puta protresite wok da se tjestenina zagrije. Sojom se pojačava slanost. Umiješajte još popržene sjemenke sezama i listove korijandra. U wok iscijedite sok od limete. Uživajte.
Sastojci
- 300 g repova divovskih kozica 300 g tjestenine 3 češnja češnjaka 1 luk 30 g đumbira 1 crveni čili 1 mrkva 1 Pak choi (kineska blitva) 1.5 dl soje 1.5 dl umaka od kamenice Klica po svom ukusu Sok od limete Pržene sjemenke sezama Listovi korijandra Ulje za pečenje