Terrine s pečenim paprikama

Terrine s pečenim paprikama

Opis

Način pripreme:

1. Premažite kalup za terrine običnim ili maslinovim uljem. Dno i stijenke prekrijte pečenim paprikama koje ste razrezali i rastvorili. Njihovi krajevi trebaju visjeti izvan kalupa. Nekoliko paprika odvojite za nadjev.

2. U posudi pomiješajte razmrvljeni sir iz salamure, naribani sir, razbijte jaje, promiješajte,  dodajte usitnjeni peršin. Polovinu nadjeva izlijte u kalup, stavite paprike koje ste odvojili i potom izlijte drugu polovinu nadjeva, preklopite krajeve paprika prema unutra i premažite ih masnoćom.

3. Terrine ispecite u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, a nakon što se ohladi, okrenite ga na odgovarajućoj podlozi.

4. U mlijeko dodajte istisnuti češnjak, posolite i promiješajte s narezanim medvjeđim lukom.

5. Jelo poslužite s umakom.

Sastojci

Potrebni sastojci za 6-8 obroka:

  • 18 komada pečenih crvenih paprika
  • 300 g sira iz salamure
  • 5 jaja
  • 100 g sira
  • 5 stabljika peršina
  • sol i papar po želji
  • masnoća za premazivanje

Za umak

  • 1 šalica kiselog mlijeka
  • 1 češanj češnjaka
  • sol po želji
  • medvjeđi luk po želji

Povezani recepti