Opis
Način pripreme:
1. Premažite kalup za terrine običnim ili maslinovim uljem. Dno i stijenke prekrijte pečenim paprikama koje ste razrezali i rastvorili. Njihovi krajevi trebaju visjeti izvan kalupa. Nekoliko paprika odvojite za nadjev.
2. U posudi pomiješajte razmrvljeni sir iz salamure, naribani sir, razbijte jaje, promiješajte, dodajte usitnjeni peršin. Polovinu nadjeva izlijte u kalup, stavite paprike koje ste odvojili i potom izlijte drugu polovinu nadjeva, preklopite krajeve paprika prema unutra i premažite ih masnoćom.
3. Terrine ispecite u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, a nakon što se ohladi, okrenite ga na odgovarajućoj podlozi.
4. U mlijeko dodajte istisnuti češnjak, posolite i promiješajte s narezanim medvjeđim lukom.
5. Jelo poslužite s umakom.
Sastojci
Potrebni sastojci za 6-8 obroka:
- 18 komada pečenih crvenih paprika
- 300 g sira iz salamure
- 5 jaja
- 100 g sira
- 5 stabljika peršina
- sol i papar po želji
- masnoća za premazivanje
Za umak
- 1 šalica kiselog mlijeka
- 1 češanj češnjaka
- sol po želji
- medvjeđi luk po želji