Terrine s pečenim paprikama

Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje..

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 6-8 obroka:18 komada pečenih crvenih paprika 300 g sira iz salamure 5 jaja 100 g sira 5 stabljika peršina sol i papar po želji masnoća za premazivanjeZa umak 1 šalica kiselog mlijeka 1 češanj češnjaka sol po želji medvjeđi luk po želji

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Premažite kalup za terrine običnim ili maslinovim uljem. Dno i stijenke prekrijte pečenim paprikama koje ste razrezali i rastvorili. Njihovi krajevi trebaju visjeti izvan kalupa. Nekoliko paprika odvojite za nadjev.
  • 2. U posudi pomiješajte razmrvljeni sir iz salamure, naribani sir, razbijte jaje, promiješajte,  dodajte usitnjeni peršin. Polovinu nadjeva izlijte u kalup, stavite paprike koje ste odvojili i potom izlijte drugu polovinu nadjeva, preklopite krajeve paprika prema unutra i premažite ih masnoćom.
  • 3. Terrine ispecite u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, a nakon što se ohladi, okrenite ga na odgovarajućoj podlozi.
  • 4. U mlijeko dodajte istisnuti češnjak, posolite i promiješajte s narezanim medvjeđim lukom.
  • 5. Jelo poslužite s umakom.

Povezani recepti

Vidi sve