Terrine s pečenim paprikama
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje..
Sastojci
- Potrebni sastojci za 6-8 obroka:18 komada pečenih crvenih paprika 300 g sira iz salamure 5 jaja 100 g sira 5 stabljika peršina sol i papar po želji masnoća za premazivanjeZa umak 1 šalica kiselog mlijeka 1 češanj češnjaka sol po želji medvjeđi luk po želji
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Premažite kalup za terrine običnim ili maslinovim uljem. Dno i stijenke prekrijte pečenim paprikama koje ste razrezali i rastvorili. Njihovi krajevi trebaju visjeti izvan kalupa. Nekoliko paprika odvojite za nadjev.
- 2. U posudi pomiješajte razmrvljeni sir iz salamure, naribani sir, razbijte jaje, promiješajte, dodajte usitnjeni peršin. Polovinu nadjeva izlijte u kalup, stavite paprike koje ste odvojili i potom izlijte drugu polovinu nadjeva, preklopite krajeve paprika prema unutra i premažite ih masnoćom.
- 3. Terrine ispecite u ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, a nakon što se ohladi, okrenite ga na odgovarajućoj podlozi.
- 4. U mlijeko dodajte istisnuti češnjak, posolite i promiješajte s narezanim medvjeđim lukom.
- 5. Jelo poslužite s umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama