Način pripreme:

1. Za sirup pomiješajte maline sa šećerom. Prokuhajte ih jednu minutu, procijedite kako biste uklonili sjemenke i razrijedite s malo vode.

3. Ugrijte tekuće vrhnje i u njemu rastopite čokoladu. U većoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje i ricottu i kratko promiješajte mikserom. Ulijte smjesu od čokolade i vrhnja i ponovno promiješajte. Dodajte vaniliju i miješajte dok ne nastane glatka krema.

3. Dodajte želatinu rastopljenu u malo hladne vode, na vodenoj pari ili u mikrovalnoj pećnici. Promiješajte.

4. Pokrijte dno i stijenke kalupa za terrine ili kolač folijom za čuvanje hrane. Stavite pola kreme i ravnomjerno rasporedite. Piškote namočite u sirup od malina i poredajte ih po površini. Stavite i malo jagoda. Pokrijte preostalom kremom i zagladite. Terrine ostavite u hladnjaku barem 4-5 sati.

5. Procijedite malinov sirup od mrvica piškota. Razrijedite želatinu u malo hladne vode i otopite na vodenoj pari ili u mikrovalnoj pećnici. Pomiješajte s malinovim sirupom. Ostavite da se ohladi i lagano zgusne dok ne nastane glazura.

6. Na duguljasti ravni tanjur okrenite terrine s piškotama prema dolje. Uklonite foliju i prelijte glazurom. Gore poredajte preostalo svježe voće.

Sastojci

  • Sastojci4 piškoteZa kremu250 g kiselog vrhnja 250 g ricotte 200 g bijele čokolade 150 g tekućeg vrhnja 1 paketić vanilije 15 g želatineZa umak i glazuru200 g malina 2 žlice šećera 5 g želatine

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve