Terrine s bijelom čokoladom
Recept iz: Jolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Za sirup pomiješajte maline sa šećerom. Prokuhajte ih jednu minutu, procijedite kako biste uklonili sjemenke i razrijedite s malo vode.
3. Ugrijte tekuće vrhnje i u njemu rastopite čokoladu. U većoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje i ricottu i kratko promiješajte mikserom. Ulijte smjesu od čokolade i vrhnja i ponovno promiješajte. Dodajte vaniliju i miješajte dok ne nastane glatka krema.
3. Dodajte želatinu rastopljenu u malo hladne vode, na vodenoj pari ili u mikrovalnoj pećnici. Promiješajte.
4. Pokrijte dno i stijenke kalupa za terrine ili kolač folijom za čuvanje hrane. Stavite pola kreme i ravnomjerno rasporedite. Piškote namočite u sirup od malina i poredajte ih po površini. Stavite i malo jagoda. Pokrijte preostalom kremom i zagladite. Terrine ostavite u hladnjaku barem 4-5 sati.
5. Procijedite malinov sirup od mrvica piškota. Razrijedite želatinu u malo hladne vode i otopite na vodenoj pari ili u mikrovalnoj pećnici. Pomiješajte s malinovim sirupom. Ostavite da se ohladi i lagano zgusne dok ne nastane glazura.
6. Na duguljasti ravni tanjur okrenite terrine s piškotama prema dolje. Uklonite foliju i prelijte glazurom. Gore poredajte preostalo svježe voće.
Sastojci
- Sastojci4 piškoteZa kremu250 g kiselog vrhnja 250 g ricotte 200 g bijele čokolade 150 g tekućeg vrhnja 1 paketić vanilije 15 g želatineZa umak i glazuru200 g malina 2 žlice šećera 5 g želatine
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom