Povezane emisije:Justineini okusi FujijaUključite se: Petak 3 Srpanj u 06:00 | Ponedjeljak 6 Srpanj u 06:00

Opis

Priprema:

Pomiješati sve sastojke za umak u malu posudu. Ostaviti sa strane.

U malom vrču, zamutiti kiselu vodu s jajima tako da nastane pjenušava smjesa.

U posudi pomiješati brašna i sodu bikarbonu. Napraviti udubinu u sredini i uliti smjesu s jajima i vodom. Miješati dok smjesa ne počne sličiti na smjesu za palačinke. Dodati kocke leda kako bi smjesa ostala hladna.

Zagrijati ulje u zdjeli do između 170 i 180 stupnjeva Celzija. Ulje treba imati dubinu od par centimetara kako bi se škampi i povrće mogli ispržiti.

Staviti žicu za sušenje na zdjelu jer će se tamo ocijediti povrće i škampi nakon prženja.

Umočiti povrće u tijesto, ocijediti višak, a zatim pažljivo spustiti u vruće ulje.

Pržiti dok povrće ne postane hrskavo i zlatno smeđe (oko 2 minute), u nekoliko navrata kako bi ulje ostalo vruće. Ponoviti ovaj postupak sa škampima.

Ocijediti ih na sušilici i ostaviti da se blago ohlade prije serviranja s umakom za umakanje.

Sastojci

  • ½ šalice brašna, koje je odstajalo u zamrzivaču preko noći
  • ½ šalice kukuruznog brašna, koje je odstajalo u zamrzivaču preko noći
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 1 šalica gazirane vode, ohlađena
  • 1 jaje
  • kocke leda
  • suncokretovo ulje, za prženje
  • 2 japanska plava patlidžana, narezana na četvrtine po dužini
  • 4 režnja korijena lotosa
  • 3 šparoge
  • 2-3 mlada luka, samo bijeli dio
  • 1 velika gljiva, prepolovljena
  • 1 šaka zelenog graha
  • 6-8 škampa, očišćenih

 

Umak za umakanje:

  • 1-2 žličice octa od rižinog vina
  • 1-2 žlice sojinog umaka
  • 1 žličica kristal šećera
  • 1 žlica naribanog đumbira

Povezani recepti